Speltips, Sunderland – Everton 11/5: Motivation slår klass?

Spelbloggare Publicerat: 10 May 2016

Sunderland kan säkra kontraktet när ett för närvarande uselt och motivationslöst Everton kommer på besök till Stadium of Light. Ettan är stenklar – eller?

Trots alla om och men – Sunderland ser ut att fixa kontraktet. Med två matcher kvar att spela, Newcastle under har bara en, så har man en pinne ner till det helröda tabellområdet. Med andra ord skulle en vinst här betyda att allt är klappat och klart till den avslutande fajten.

För ett par månader sedan var det bara mörker för Sunderland. Nu har endast en av de nio senaste matcherna – mot serievinnaren Leicester – förlorats medan två vunnits och sex slutat oavgjorda. Osunt många kryss möjligen, men alltjämt ett starkt facit för ett bottenlag.

För Everton är det bara mörker. Tippade som utmanare om Europabiljetterna, men nu på den undre tabellhalvan, tolfteplatsen. Cuptitelmöjligheten försvann och med tiden har resultaten bara blivit sämre och sämre. Extremt mycket ska till om Roberto Martínez, den spanska tränaren, får behålla sitt jobb över sommaren.

Ettan spelas

Det är uppseendeväckande hur Everton fallit ihop totalt under slutspurten av spelåret. Senast, i 1-3-förlusten över Leicester, uppträdde spelarna lojt och verkade totalt ointresserade.

Detta borde passa ett fullt motiverat och formstarkt Sunderland väl. Och som känt slår motivation inte sällan klass – speciellt i den här typen av situationer, i det här skedet av säsongen.

Senast vände Sunderland 1-2 till 3-2 hemma mot Chelsea och det var en oerhört imponerande prestation de stod för. Lite tunt bakåt kanske, men där visade de hur stor påverkan motivationsfaktorn kan ha på en match.

Även truppstatusen talar till värdens favör. Lamine Kone är osäker för spel, men annars ser det bra ut. Gästernas skadelista är välfylld sedan en tid tillbaka. I en tid då det krävs spelare med inställning gör avbräcket på mittbacken tillika kaptenen Phil Jagielka extra ont.

Sunderland har bara förlorat en av deras nio senaste matcher – Everton har bara vunnit en av deras nio senaste. Slutsats?

Den raka ettan spelas till 1,75 x insatsen hos Bet365. Acceptabelt betalt, men vid eventuellt oddsdropp rekommenderas det att hålla fingrarna borta.

Speltips:

Speltips: Sunderland vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 11/5
TV:  viasatsport logo viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: