Speltips, Sunderland – Everton 12/9: Vi tackar och bockar, 24hBet

Spelbloggare Publicerat: 11 September 2016

Ett skadeskjutet Sunderland letar febrilt efter formen. Kan de sprattla till och skrälla hem tre pinnar i hemmamötet mot intressanta Everton? Speltips, odds och allt inför matchen hittar ni här…

Nu är det även Sunderland och Evertons tur att återstarta serien efter ett uppehåll på två veckor. Om vi får tro oddssättarna och värdera vartåt det barkar av tre första matcherna att döma – botten mot toppen.

Bottentippade Sunderland har inlett seriespelet iskallt. 2-1-förluster över Manchester City och Middlesbrough följdes upp av ett 1-1-kryss borta mot Southampton precis innan uppehållet. Det sista, ett positivt resultat man utifrån matchbilden ska vara extremt nöjda över. Coach David Moyes har en hel del att jobba med.

Everton känns alltid svårtippat. Kvalitet finns i truppen, och har gjort så under flera år, men exempelvis fjol kom de inte upp i närheten av normalstandard. Man vässade till bygget under sommaren, vilket också gett resultat – ett kryss, mot Tottenham, och två vinster, över West Bromwich och Stoke, är facit. Ser lovande ut.

Allt över dubbelt är spelvärt

Everton är flera nivåer bättre än detta Sunderland, det är obestridbar fakta.

Dessutom är de starka på resande fot; förlorade exempelvis bara fem bortamatcher förra året, mot åtta hemma. 3-0 till Sunderland i det identiska mötet med detta, men då var man i helt olika situationer kontra nu.

Hittills har Everton bara spelat en bortamatch, mot West Bromwich, och den lyckades man vinna. Meriterande prestation, då det är ett tufft motstånd att handskas med. De två andra matcherna lovar också en del.

Sunderland? Ja, de känns lite tunna.

Nu är värden drabbade av stora skadebekymmer. Tredjekeepern tillika nyförvärvet Mika kan behöva spela och det är förstås inte optimalt. Dock möjligt att Pickford tar plats i buren. Därtill är Fabio Borini – en klassanfallare i min bok – skadad och det trubbar av offensiven.

Inte heller Everton är skadefria, men de har lyckats prestera trots vissa bekymmer. Minus med James McCarthy out.

Allt över dubbelt betalt är bra för den raka tvåan och när oddssättarna erbjuder 2,12 x insatsen för den behöver vi inte tveka en sekund. 24hBet är platsen och hos dem får ni 1 000 kronor i välkomstbonus!

Speltips:

Speltips: Everton vinner, rak tvåa
Odds: 2,12 (Jämför alla odds)
Bolag: 24hBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, måndag 12/9
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: