Speltips, Sundsvall – Elfsborg 18/5: Stor skrällchans

Spelbloggare Publicerat: 17 May 2016

Tokintressanta GIF Sundsvall välkomnar besvikelsen Elfsborg till Norrporten Arena, varifrån vi tror att skrällen är klart närmare till hands än vad oddssättarna antyder med deras nedplitade siffror.

Som bottentippade har Sundsvall stuckit ut hakan rejält och satt skräck i de allsvenska konkurrenterna; det är inte bara så att resultaten prickat – just nu parkerar de på femteplatsen med 15 inspelade poäng på nio matcher – utan spelet klickar utmärkt. Giffarna vill spela fotboll, oavsett motståndare – inte ställa upp bussen.

Även Elfsborg är ett av de mer underhållande lagen att följa i den bemärkelsen; de spelar framåtlutat och vill hålla bollen längst backen. Boråsarna har dock inte kommit upp i närheten av den väntade nivån – med den här truppen ska de utmana i toppen – och bara spelat in 12 pinnar, vilket placerar dem på tiondeplats.

Med andra ord – det är två skrällar som möter varandra, men med skillnaden att den ena är en sådan i positiv och den andra i negativ bemärkelse.

God chans för Sundsvall

Gillar oddsen på spelen till Sundsvalls favör av flera orsaker.

Först och främst ska det skilja mindre mellan dessa två än vad det gjort på flera år. Sundsvall borde absolut kunna stanna kvar på den övre tabellhalvan. Sådan kvalité ska ändå finnas i truppen.

Sedan handlar om formfaktorn. Innan GIF:s 1-3-torsk borta över Norrköping senast, hade sex matcher utan förlust radats upp. Spelmässigt höll man dessutom jämnt strå med mästarna tillika serieledarna.

Elfsborg är en mycket upp och ner. Det bjöds på en tveksam prestation borta mot Örebro senast, och att det bara slutade 1-0 efter en sen balja från närkingarna var i underkant. Kevin Stuhr Ellegaard storspelade och motståndarna var lite taffliga framför mål.

Och nu saknar bortalaget två av deras främsta dirigenter i offensiven; Simon Hedlund och Lasse Nilsson. Oerhört tufft.

Gästerna ska inte vara mer än knappa favoriter och vi spelar Sundsvall med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – till 1,90 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Sundsvall +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, onsdag 18/5
TV:  cmorefotboll logo cmorelivefyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: