Sundsvall Helsingborg 16 juli 2016

Speltips, Sundsvall – Helsingborg 16/7: Är ett målpartaj att vänta?

Det är med oklara formkurvor GIF Sundsvall och Helsingborg kliver in i den här fajten, vilken utspelas på Norrporten Arena. En sak är däremot säker; och det är att fint spelvärde hittas på målmarknaden.

En av vårens mest positiva, överraskande, besked lämnades av GIF Sundsvall och huruvida kvalitén ska kunna hållas uppe efter uppehållet är svårt att sia. Omstarten var dessvärre en besvikelse och förlustsiffrorna borta mot Blåvitt skrevs 1-4. Redan där var det uppenbart att den isländske succémannen Rúnar Már Sigurjónsson, som lämnat för Grasshopper, kommer bli saknad på mittfältet.

Gästande Helsingborg blandade och gav under våren. De parkerar precis ovanför kvalstrecket; har två pinnar ner till det, men mittenskiktet är också tätt vilket innebär att det räcker med inte mer än ett par veckor av positiva resultat för att skapa andrum. Vad som bevisats är att när man väl kommer upp i nivå, då är HIF-maskinen svårstoppad. Däremot är de lika svajiga när det vankas sämre perioder.

Anton Wede är out, avstängd, för Helsingborg och Jordan Larsson, skadad, likaså. Tuffa offensiva avbräck. Sundsvall har haft Pa Dibba som ett frågetecken, men enligt rapporter talar det mesta för att han kan medverka här.

Två av Allsvenskans mest offensivt lagda lag

De offensiva avbräcken för HIF till trots – det mesta talar för att det här kan bli en sprudlande fajt.

Såväl Sundsvall som Helsingborg har varit inblandade i en hel del målglada bataljer under spelåret – styrkorna sitter i offensiven, bristerna i defensiven. Det kan avläsas enkelt i statistiken; Sundsvalls matcher snittar 3,1~ mål och Helsingborgs 3,6~. 8/13 respektive 10/13 över 2,5 mål.

I omstarten läckte båda lagen. Sundsvall, som förlorat den defensivt betydelsefulla Rúnar Már Sigurjónsson, släppte in fyra mål mot Blåvitt medan det blev ett framåt. Likadant för Helsingborg, som däremot fick in två.

Känslan är att båda parter kommer jaga trean rätt hårt. Av Sundsvall, på hemmaplan, krävs det och Helsingborg ser säkert sin chans nu när motståndet är lite ur balans och tabellsituationen är så pass prekär.

Undertecknad räknar helt enkelt med fart och fläkt…

Över 2,5 mål spelas till 1,72 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 16/7
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 49%
X: 27%
2: 28%
Över 2,5 mål: 58%
Under 2,5 mål: 43%