Sundsvall Norrköping 30 juli 2016

Speltips, Sundsvall – IFK Norrköping 30/7: Vi investerar polletterna på 1X2-marknaden

Vårens utropstecken Sundsvall och IFK Norrköping står inför en oviss match på Norrporten Arena, men vi har ändå en stark känsla över var värdet finns och investerar i ett tecken på 1X2-marknaden.

Att kalla det en triumf är möjligen att ta i, men Sundsvall plockade en lika imponerande som betydelsefull trea efter 3-1 borta mot Djurgården senast – ett resultat som bröt en förlustsvit på två matcher bröts. Med andra ord; de matcher som spelats efter uppehållet.

Huruvida Sundsvall, med spelartapp, skulle kunna hålla samma nivå som innan uppehållet var oklart – och är alltjämt det. 1-4- och 0-2-förluster över Blåvitt och Helsingborg är inte resultat som imponerar, men det var också utan tvekan siffror i överkant.

IFK Norrköping står även de inför en oviss framtid. Mästarna är tvåa i tabellen – över förväntan! – och trots flera spelartapp, bland annat av Emir Kujovic, samt förlusten av succétränaren Janne Andersson har nivån kunnat hållas uppe. Champions League-kvalet har man förvisso trillat ur, men två vinster och ett kryss i matcher mot Djurgården, Östersund och Gefle är mer än acceptabelt. Nu är den förlustfria sviten på hela tio fajter.

Krysset testas!

Den klara känslan är att Sundsvall såväl som Norrköping är försvagade efter uppehållet, fastän de sistnämnda köpt in en hel del intressanta pjäser.

IFK ska dock fortfarande vara den klart bättre parten – de har bredden och spetsen. Helt övertygad har undertecknad ändå inte blivit av deras prestationer efter uppehållet och ett tapp kan mycket väl lura runt hörnet.

På hemmaplan är Sundsvall kapabla till att ställa till det mot vilken allsvensk konkurrent som helst. De är starka på plastmattan, men här väntas de kliva tillbaka lite i positionerna, mot en bättre motståndare, och främst lär siktet vara inställt på krysset.

Och krysset borde även IFK vara rätt nöjda med på förhand.

Faktum är att hela fyra av IFK:s sex senaste allsvenska matcher slutat just – oavgjorda.

Som vi varit inne på vid flera tillfällen förut – när bortalaget är snäppet bättre än värden är krysset ofta ett tecken som är nära till hands. På det är Norrköping hårt skadedrabbade, vilket borde räta ut skillnaderna något. En tät match borde helt enkelt kunna vara att vänta.

Oavgjort, rakt kryss, spelas till 3,85 x insatsen hos Redbet, som ni får en unik bonus på 2 000 kronor hos här!

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 30/7
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 27%
X: 26%
2: 48%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%