Speltips, Sverige – Colombia 5/8: Nu startar fotbollherrarnas OS-äventyr

Spelbloggare Publicerat: 4 August 2016

De svenska U23-herrarna inleder OS-äventyret i Brasilien mot ett, på pappret, starkare Colombia på Amazonia Arena. Kan ett målfyrverkeri vara att vänta, månne?

Det var med minsta möjliga marginal som Sverige nådde hit, till OS. Gruppspelet i EM höll U21-herrarna på att trilla ur – och således missa biljetten hit – men efter att ha kvitterat mot Portugal i slutminuterna i den avslutande fajten, nåddes slutspelet och sedermera vanns till och med hela mästerskapet.

Nu finns enbart sju spelare kvar från den truppen med här och flera har fått tacka nej på grund efter beslut från klubblagen. En av de äldre herrarna som plockats med är Astrit Ajdarevic, 26, och han fick även äran att ha den hedersfulla kaptensbindeln i genrepet mot Sydkorea – en tempofylld match som förlorades med 2-3.

Colombia kommer till mästerskapet som en relativt stark titelaspirant, bakom den klara favoriten Brasilien. Som bäst står de i 18,00 x insatsen för att vinna hela kalaset – och det kan jämföras med de 31,00x som Sverige dukas ut med.

Den colombianska truppen är fylld av talang och framme i banan finns en viss Teofilo Gutiérrez – med sina 31 år, en av de äldsta i turneringen – som kommer från ett fantastiskt år i portugisiska Sporting.

Mål – åt båda håll?

Premiärer tenderar alltid att bli tillknäppta och målsnåla, men här ser undertecknad ändå målmöjligheterna som stora.

Colombia har, som nämnt, en fruktad offensiv med Gutiérrez i spetsen och de kommer säkerligen njuta om – när? – ytorna öppnas. Det svenska försvaret känns inte heller överdrivet solitt, måste erkännas.

Det fick vi framförallt se i genrepet mot Sydkorea – offensiven sprudlade och defensiven var extremt svajig, vilket också resultatet 2-3 antyder på. Framförallt Astrit Ajdarevic kommer kunna lämna ett starkt avtryck i mästerskapet; hans fötter är av absolut toppklass.

– Vi kommer att få se ett offensivt Sverige och många blir nog chockerade över hur vi kommer spela, säger Maumer Tankovic enligt Expressen inför mästerskapet.

Och ja, om Sverige pushar upp tempot och positionerna – då borde också käftsmällarna vara nära…

BLGM – ja spelas till 2,25 gånger insatsen hos Bethard, som ni kan hämta en välkomstbonus på 1 000 kronor hos här!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 00:00, natten mot fredag 5/8
TV:  tvtre logo viasatsport logo Visasat OS 2(TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: