Speltips, Sverige – Slovenien 30/5: Näst sista bataljen innan EM

Spelbloggare Publicerat: 30 May 2016

Uppladdningen inför EM 2016 fortsätter för Sverige. Den nya veckan inleds med en vänskapsfajt mot Slovenien – och vi slussar in ett par polletter på målmarknaden.

Sommarens EM kommer allt närmare och snart är det bara två veckor kvar till premiären mot Irland för Erik Hamréns mannar. Den här vänskapsmatchen och en mot Wales i slutet av veckan ska avverkas dessförinnan.

Motståndet Slovenien stod för ett starkt kval och landade på tredjeplatsen i grupp E, bakom Schweiz och England. Därefter väntade playoff mot Ukraina, som blev två nummer för stora över två möten – 0-2 skrevs förlustsiffrorna borta och returen hemma slutade oavgjord, 1-1. Trots allt klasskillnad.

Den svenska startelvan är släppt och ser ut som följer:
Isaksson; Lustig, Lindelöf, Granqvist, Durmaz; Larsson, Källström, Wernblom, Forsberg; Guidetti Kiese Thelin.

En hel del rotation. Zlatan Ibrahimovic och Albin Ekdal vilas av säkerhetsskäl. Det är de två främsta pjäserna, men även flera andra är out. Backlinjen är oerhört tunn och det är uppseendeväckande att Durmaz startar på vänsterbacken. I andra halvlek rapporteras det att Sebastian Larsson ska kliva ner på den positionen.

Underspelet plockas

Tror det kan bli en rejält tillknäppt match, som så ofta när Sverige utgör ena halvan av en match. Mot den här typen av motstånd brukar försvarsspelet kunna hållas ihop okej – och det borde det trots problemen i backlinjen – medan anfallsspelet sällan sprudlar.

Och nu saknas Sveriges främste, enda, stjärna i Zlatan Ibrahimovic – uppspelspunkten, den som kan stå för det oväntade och som anfallsspelet byggs helt och hållet runtomkring.

Slovenien är ett klasser sämre motstånd, men möter nu ett försvagat Sverige och bör således kunna streta emot okej. Faktum är att de har hela sju raka fajter som klivit under 2,5-målslinan – senast förlorade man med 0-1 mot Nordirland i en vänskapsmatch. Udden är avtrubbad och det ska mycket till för att målprotokollet ska prydas.

Sedan har vi svårt att se Sverige stå för fler än två baljor. Det händer ytterst sällan – och nu saknas, som nämnt, Zlatan – och sker mer eller mindre bara mot de minsta blåbären i världen.

1/2-0?

Under 2,5 mål spelas till 1,66x hos Redbet.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,66 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, måndag 30/5
TV:  tvfyra logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: