Speltips, Sverige – Sydafrika 3/8: OS smygstartar med damfotboll

Spelbloggare Publicerat: 2 August 2016

Damernas OS-fotboll i Brasilien, Rio de Janeiro, smygstartar under onsdagen och det svenska landslaget kliver in i turneringen mot den väntade gruppjumbon Sydafrika. Blir det en klar vinst för våra blågula hjältar?

Minnet av det miserabla VM-misslyckandet 2015 sitter säkerligen fortfarande fastsvetsat i många svenskars huvuden och det är omöjligt att inte påminnas om premiären mot Nigeria, vilken slutade 3-3, när den här matchen står bakom dörren. Den prestationen följde också upp ytterligare två kryss i gruppspelet, innan Tyskland blev flera nummer för stora i åttondelsfinalen.

Skulle ett tapp här kunna bana vägen för ytterligare ett mästerskapsfiasko, månne? Då skulle detta mycket väl kunna bli Pia Sundshages sista matcher vid rodret som förbundskapten.

En av nycklarna mot Sydafrika är att utnyttja deras brister i organisationen, liksom de flesta afrikanska fotbollsnationer har – utan att underskatta motståndet och deras tekniska kunnande. Det är trots allt ett Sydafrika som kommer hit med positiva minnen från OS-kvalet, där det på sex matcher blev fem vinster och ett kryss.

Det ska skilja ett par klasser

Det kanske kan låta som blind tro på Sverige, önsketänkande – men här borde de väl ha alla möjligheter att sätta ett klart sämre Sydafrika på plats?

Känslan inför det här mästerskapet, kontra VM 2015, är klart bättre. Kvalet var superbt utförd, truppstatusen är bättre och visst måste damerna ändå ha lärt sig en läxa nu? Det är också lite vad Pia Sundhage är inne på; hon deklarerar att Sverige inte kommer vila spelare i premiären, trots att ytterligare två matcher ska avverkas under loppet av sju dagar.

– Vi brukar nämna ordet revansch och tala om att lära sig läxan. Det var inte bra mot Sydafrika, men vi ska göra det bättre nu, förklarar Pia Sundhage enligt HD.se.

Med en toppad elva och fräsch trupp ska Sverige helt enkelt lösa det här…

Full fart framåt – redan från start? Sverige att vinna den första halvleken spelas till 1,62 x insatsen hos ComeOn, som erbjuder marknadens fetaste välkomstbonus – på 3 000 kronor! Hämta den här!

Speltips:

Speltips: Sverige vinner den första halvleken
Odds: 1,62 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, onsdag 3/8
TV:  tvtre logo viasatsport logo Viasat OS 2 (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: