Sverige Belgien 22 juni 2016

Speltips, Sverige – Wales 5/6: Överskattat blågult landslag

Erik Hamrén och hans mannar ska spela deras sista vänskapsmatch innan det europeiska mästerskapet startar. Wales står för motståndet – och då undrar vi om de inte blivit för stora favoriter?

Innan det bär av mot Frankrike ska Sverige spela den här matchen på Nationalarenan i Solna.

Det väntas bjudas på en stor överraskning i den svenska startelvan. Andreas Granqvist och Victor Nilsson Lindelöf har bildat mittbackspar de senaste landskamperna, men nu ser det – utifrån träningarna – ut som att Erik Johansson tar den sistnämndes plats.

Även för Wales ser det ut att bjudas på en överraskning. Gareth Bale har stått som osäker inför matchen, men rapporteras nu vara fit for fight – med största sannolikhet. Ett stort plus att han får 90 minuter innan det bär av mot mästerskapslandet.

Wales löser minst oavgjort

Känslan är att en tät fajt borde vara att vänta.

Håller faktiskt Sverige som rätt överskattade såväl nu som i mästerskapet. Prestationerna i landskamperna inför mästerskapet lovar inte speciellt mycket; senast löstes oavgjort mot Slovenien, precis som mot Tjeckien och dessförinnan skrevs förlustsiffrorna 1-2 över Turkiet. De två första fajterna var också på hemmaplan.

Inte så att Wales rosat marknaden heller. Förlorat har de mot Ukraina och Holland och spelat oavgjort mot Nordirland – dock alla utan nämnde Gareth Bale. Real Madrid-stjärnan håller mer eller mindre hela anfallsspelet uppe. Den enda stora världsklasspelaren.

Och därtill; är det inte ett rejält minus att Erik Johansson spelar istället för Victor Nilsson Lindelöf? Undertecknad menar i alla fall det.

Lutar åt det oavgjorda resultatet, men det är långtifrån omöjligt att Wales vinner det här. Gästerna spelas med +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, men med bättre odds – till 1,85 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Wales +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 5/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 49%
X: 28%
2: 25%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 61%