Swansea Manchester City 24 september 2016

Speltips, Swansea – Manchester City 24/9: Gästerna skövlar större mark?

Utan vidare form ska Swansea försöka få stopp för Manchester Citys framfart hemma på Liberty Stadium. Klarar de av det? Nja, det ställer vi oss starkt tveksamma till.

Det här blir en repris på onsdagens cupfajt dessa två emellan, på samma arena. Då mötte två b-betonade startelvor varandra och vinstsiffrorna skrevs 2-1 till Manchester City efter en kontrollerad prestation. Reduceringsbaljan från Swansea kom så sent som i slutsekunderna, den tredje stopptidsminuten, så det var inte alls nära för ”svanarna”.

Mer i potten nu. Swansea känns inte alls heta i år och har inte löst fler än fyra pinnar på fem matcher, trots en lovande premiär där Burnley värjdes undan på bortaplan. Därefter tre torskar och ett kryss. Pinnen kom dessutom med en hel del flyt, 2-2 fick man hemma mot Chelsea efter rejält slarv från de blåa.

Manchester City är briljanta just nu. Löst full pott i såväl serien, som Champions League och Ligacupen. Nio matcher och nio vinster. Pep Guardiola har präntat in sin filosofi i spelsystemet på ett effektivt sätt och detta City har sannolikt aldrig varit mer intressanta. Efter den här superstarten på säsongen – storfavoriter att kamma hem hela Premier League.

Gästerna har både Yaya Touré och Nolito avstängda – avbräck deluxe! – medan Swansea får klara sig utan Nathan Dyers tjänster.

Bra chans för City

Det finns ett par faktorer som skulle kunna tala emot Manchester City inför matchen – de nämnda avbräcken ovan samt att Champions League väntar under onsdagen, borta mot skotska Celtic.

Men frågan är om inte större fokus är på den här uppgiften, kontra Celtic? Skottarna, som förlorade över Barcelona med förkrossande 0-7, borde bli en ”walk in the park”. Har dessutom svårt att se City åsidosätta seriespelet just nu.

Swansea imponerar inte på undertecknad – eller överhuvudtaget någon? Nu har de förvisso hållit tätt i de flesta matcher, men det med en hel del flyt. Att ”svanarna” i rådande form har mycket att sätta emot, nja; sannolikt inte.

Yaya Touré och Nolitos frånvaro är såklart tuff för City, men man har den i särklass bredaste truppen i serien. Dessa herrar kan ersättas på ett suveränt vis.

Manchester City –1,25 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid uddamålsförlust för City – spelas till 1,87 x smeten hos 10Bet, som ni får 1 000 kronor att spela för här!

 

Speltips:

 

Speltips: Manchester City -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (1 000 kronor bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 24/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 11%
X: 18%
2: 71%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 42%