Tottenham Monaco 14 september 2016

Speltips, Tottenham – Monaco 14/9: “Spurs” får se upp…

Tottenham presenteras som stora favoriter när franska Monaco välkomnas till den temporära hemmaarenan Wembley Stadium, varifrån vi ser oddsen som smått missvisande. Skrällpolletter skickas in!

Grupp E är betraktade som en av de mest öppna historierna i årets CL. Kvalitetsskillnaden mellan klubbarna inblandade är så pass liten att det kan sluta mer eller mindre hur som helst – Bayer Leverkusen, CSKA Moskva, Monaco och Tottenham. Finns inte en enda ”enkel” match, eller för den delen omöjlig.

Tottenham kliver dock in som favoriter, förstås – sårbara sådana, menar vi. Premier League-klubbarna har en tendens att svika ute i Europa, även Tottenham. Förra året föll de i Europa League-åttondelsfinalen mot Borussia Dortmund. Senast de spelade i Champions League var 2011 och då nådde man ända fram till kvartsfinalen, var Real Madrid blev några nummer för stora.

Den franska klubbfotbollen är rätt kall efter att Zlatan Ibrahimovic lämnade PSG, men Monaco är hetare än på länge. Exempelvis har nämnda PSG besegrats under seriestarten och fyra matcher in i Ligue 1 innehas förstaplatsen. Gruppspelet här har fransoserna nått efter att ha skickat ut Fenerbahce samt Villarreal ur kvalet.

Monaco skrällspelas

Ett stort, stort minus – en faktor som inte ska underskattas – är att Tottenham inte spelar den här ”hemmamatchen” på White Hart Lane, utan Wembley Stadium. Samma stad, absolut, men annorlunda blir det ändock.

– Den stora nackdelen det här året är att spela på Wembley, de har förlorat deras hemmaarena, förklarar Tottenhams före detta tränare Harry Redknapp till Betsafe inför matchen.

Nu kommer ett Monaco i fantastisk form på besök. Upprepande bra prestationer har varvats med CL-succén och att man vann både hemma- och bortamatchen mot Villarreal i playoffrundan imponerar rejält.

I takt med att PSG tappat, kan Monaco vara en av de aktörer som kliver upp och tar täten i toppen i Frankrike, även om den nämnda konkurrenten alltjämt ser vassare ut – på pappret.

Tottenham har väl startat spelåret bra rätt och krossade Stoke med hela 4-0 på bortaplan senast, men stundtals har maskineriet hackat lite. Tycker att man kammat hem mer, två vinster och två kryss, än spelet gjort sig förtjänt av.

Monaco har ett utmärkt omställningsspel och löst en hel del fina resultat i Europa de senaste åren. Vem minns till exempel inte deras 3-1-vinst borta över Arsenal 2015 – ett resultat som bäddade för avancemang i slutspelet?

Att Monaco ska kunna knipa en pinne här? Absolut. De spelas med +0,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid uddamålsförlust – till 1,98 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Monaco +0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 1479
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 57%
X: 26%
2: 18%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 53%