19 november 2016 Tottenham West Ham

Speltips, Tottenham – West Ham 19/11: Måltankar från derbyt

Uppehållet kom vältajmat för Tottenham, som inte vunnit på hela sju raka matcher. Nu är ”Spurs” tillbaka på White Hart Lane och motståndet står ett kapabelt West Ham, tillika lokalkonkurrent, för – och då smäller vi in ett par målpolletter.

Fem kryss och två förluster. Huruvida det råder kris i Tottenham är meningarna delade om – precis före uppehållet stod de ju för en kalasprestation när slutresultatet skrevs 1-1 i en tuff bortamatch mot lokalrivalen Arsenal. Men å andra sidan, sju matcher uppradade utan förlust – det håller inte.

Hur som helst; kontakt med toppen har de fortfarande, ”Spurs”. Bara fem pinnar skiljer upp till ettan Liverpool i det tajta toppskiktet av tabellen.

I West Ham däremot, där är det kris – och det på allvar. Som tippade på den övre tabellhalvan, att fajtas om Europaplatserna, till att vara precis ovanför det röda tabellområdet med det snåla facit; 11 pinnar på 11 matcher. Tiden finns, men ska man på allvar kunna utmana en bit uppåt i tabellen måste det hända saker inom kort.

Positiva besked från Tottenham; Harry Kane och Christian Eriksen är klara för spel. Toby Alderweireld, Ben Davies och Erik Lamela saknas fortfarande.

Också vissa positiva besked för West Ham, med Diafra Sakho tillbaka. Annars finns några namn kvar på skadelistan och Mark Noble är avstängd.

Underspelet testas

Givetvis ska Tottenham ses med toppchans här, men känslan är att de överskattas smått – precis liksom målmöjligheterna. Går lite hand i hand.

Tottenham brukar vara stabila, har haft ett bra försvarsspel – däremot sprudlar de sällan framåt, i alla fall inte så de kan passera en 2,5-målslina ensamma. Hela åtta av de nio senaste matcherna, serien, cupen och Europa inräknat, har klivit under den nämnda linan – och det är statistik som bör tas på allvar.

Gästerna har fått stil på saker och ting, i synnerhet defensiven. Under en period läckte de i match efter match, men i takt med att formen kommit har matcherna också blivit klart mer målsnåla – en defensivare approach – och fem av de sex senaste har bjudit på färre än tre mål.

Dessutom, derbyn tenderar ju att bli lite mer tillknäppta än vanliga serielunksfajter… Detta kan också avläsas i inbördes statistiken, även om den inte alls är övertygande, och 3/5 senaste har klivit under linan. Med tanke på hur mycket oddssättarna tror att det hur kommer bli ett målpartaj, är det extra relevant fakta.

Det här blir en tajt historia, tro inte annat…

Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt tre baljor – testas till 1,98 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, lördag 19/11
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 66%
X: 22%
2: 13%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 46%