Speltips, Tre Penne – The New Saints 5/7: Spelvärde hittat i CL-kvalet

Spelbloggare Publicerat: 3 July 2016

Matchutbudet är tunt fram till semifinalerna i EM – men vi har hittat ett intressant spelobjekt i Champions League-kvalet när mellan Tre Penne, från San Marino, ska försöka vända 1-2 till vinst mot walesiska The New Saints. Om de lyckas? Inte en chans.

Den första rundan i CL-kvalet rullar på och de allra minsta blåbären ska gallras bort innan nivån på allvar höjs.

Tre Penne har tillhört toppen i San Marinos klubbfotboll de senaste åren och fått kvala mot Champions League vid upprepande tillfällen – dock utan lycka. Den inhemska serien vanns under spelåret som varit; först den ena av två grupper och därefter slutspelet. Det är, förstås, en ära för de här amatörerna att få chansen att spela på de lite större arenorna, åka runt i Europa och utvecklas.

På andra sidan planhalvan Wales i särklass starkaste fotbollsklubb. Spelårets serie vanns, precis liksom den inhemska cupen, och det här med att kvala ute i Europa har blivit till en vana under 2010-talet. Vid ett tillfälle, 2015, nåddes också den andra rundan efter att B36 från Färöarna krossats med 6-2 över 180 minuter.

Spiken i kistan borde ha kommit redan i match ett

Utan att ha alltför stor koll på dessa klubbar – dock lite smått på kvaliteten i respektive inhemska serie – är känslan att The New Saints borde sätta spiken i kistan relativt fort.

Walesisk fotboll håller knappast speciellt bra standard, vilket vi kunde se i AIK respektive Blåvitts Europa League-kvalmatcher förra veckan, men de färöiska är ändock flera snäpp under dem. Helamatörer mot halvamatörer.

Nu vann The New Saints ”bara” med 2-1 i det inledande mötet på hemmaplan, men av rapporterna att tyda borde siffrorna ha blivit klart större. Chanserna radades upp för walesarna, som hade ett massivt bollinnehav och under perioder lekte med motståndarnas försvar, utan för att den delen kunna hitta nätet vid fler än två tillfällen.

– Vi hade flera bra chanser och en annan dag hade vi förmodligen gjort fem mål, där, säger The New Saints tränare Craig Harrison.

Nu måste Tre Penne framåt och blotta sig i jakten på en skräll, att kunna vända på siffrorna. Det lär väl bara sluta i misär?

The New Saints -1,5 mål (asian handicap) – spelet sitter vid tvåmålsvinst eller större – spelas till 2,26 x insatsen hos Unibet.

Speltips:

Speltips: The New Saints -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,26 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, tisdag 5/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: