Speltips Kroatien Cypern

Speltips, Turkiet – Kroatien 12/6: 1×2-tecken plockas

EM 2016:s tungviktsgrupp gör entré när Turkiet och Kroatien drabbar samman på Parc des Princes. Det är en öppen match, men vi har en stark känsla över var pinnarna kommer hamna och investerar i ett 1×2-tecken.

Spanien, Tjeckien, just Turkiet och Kroatien. Grupp C är introducerad – den i särklass tuffaste här i mästerskapet. Alla ska kunna vinna över alla, men favoritskapet innehar ändock Spanien – följda av Kroatien, Turkiet och Tjeckien i rätt ordning.

De här länderna kommer hit med fina kvalspel i minnet.

Turkiet kom förvisso bara trea i deras kval, bakom Tjeckien och Island, men kom exempelvis före Holland och det är förstås ett styrkebesked. Man växte under hela kvalperioden; inledde under all kritik, men avslutade fenomenalt.

Även Kroatien höll bra standard i kvalet – de kom tvåa med resultatraden 6-3-1 – och har visat att de kan utmana de stora konkurrenterna i Europa. Offensiven är sylvass och den kan mycket väl föra dem en bra bit framåt i slutspelet. Finns skrällpotential mot samtliga jättar.

Kroatien vinner

I min bok är Kroatien rejält underskattade av oddssättarna i detta mästerskap – och även om Turkiet är kapabla till mycket, kommer de få det svårt att ens knipa en pinne här.

Turkiet har absolut ett par stora stjärnor, såsom Arda Turan, men samma spets som Kroatiens finns inte. Spelare som Luka Modric, Ivan Rakitic och Mario Mandzukic utgör ett helgjutet kollektiv – i synnerhet offensivt.

Oddsen på spelen till Kroatiens favör har studsat upp lite och nu känns det som tillfälle att investera polletterna.

Lite rädsla finns för att båda parter skulle vara hyfsat nöjda med ett kryss om det stod oavgjort på resultattavlan en bit in i andra halvlek, men det är mer eller mindre den enda oron.

I närmare hälften av tillfällena borde Kroatien vinna det här och den raka tvåan spelas till finfina 2,20 x insatsen hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Kroatien vinner, rak tvåa
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 12/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 26%
X: 30%
2: 45%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 61%