29 juli 2017 Tyskland Danmark

Speltips, Tyskland – Kanada 9/8: God skrällchans

Vi förutspår en tät match mellan de tyska och kanadensiska damerna i fotbolls-OS. Mané Garrincha Stadium är platsen var matchen ska spelas och vår slutsats är rätt enkel att komma fram till…

Gruppspelens sista matcher ska avverkas innan det bär vidare för slutspel. De som plockar de två säkra biljetterna dit i grupp F, är just dessa två – före Australien och Zimbabwe. Förstaplatsen innehar Kanada, följda av mer namnstarka Tyskland.

Bakom USA och Brasilien är tyskorna dock alltjämt favoriter till att vinna hela kalaset; det stora favoritskapet innehar de förstnämnda, förstås.

Efter en 2-0-vinst över Australien och 3-1 över Zimbabwe ser Kanada ut att bli en kraft att räkna med i turneringen – två stabila och säkra treor in på kontot. Tyskorna inledde på ett ännu mer betryggande sätt när Zimbabwe städades undan med hela sex mål mot ett, men sedan kom minan; efter en sen kvitteringsbalja löstes, med nöd och näppe, en pinne mot Australien. Långtifrån de styrkebeskeden man ville ha.

Skeva odds

I skrivandets stund står 1X2-marknaden i 1,60-4,75-6,30 – och det är inte annat än missvisande, i min bok. Tyskland är, såklart, utställda som alltför stora favoriter.

Det här är i praktiken en helt öppen match. På pappret är Tyskland bättre och de har en annan vinnarhistoria – rankade tvåa i världen – men prestationen nu senast var långtifrån imponerande. Offensiven hackade och defensiven var skör, framförallt under de inledande 45 minuterna.

Kanada har visat att de har ett klasslag med sig till turneringen; 2-0 mot Australien var ett stort styrkebesked, och då ska det nämnas att man spelade matchen med man mindre på planen i över 70 minuter samt sumpade en straffspark.

Nu saknar Shelina Zadorsky för kanadensiskorna – ett avbräck, men hon ska kunna ersättas på ett okej sätt. Även Kadiesha Buchanan är out.

Trots allt – här ska Kanadas skrällchans vara större än oddssättarna antyder.

Kanada +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsförlust – spelas till 1,85 x insatsen hos Bet365, som dukar ut en välkomstbonus på 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Kanada +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, tisdag 9/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 63%
X: 21%
2: 16%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 45%