Speltips, Tyskland – Polen 16/6: Handikappspel från rivalfajten

Spelbloggare Publicerat: 15 June 2016

Grannfajt väntar i EM när Tyskland och Polen, som också möttes i kvalet, ska fäktas om tre pinnar. Är tyskarnas stora favoritskap motiverat? Vi är starkt tveksamma till det.

Rivaliteten står alltid i fokus när Tyskland och Polen möter varandra, och nu i ett mästerskap stärks såklart den markant. Även i kvalet hit möttes de, där Tyskland blev etta och Polen tvåa. Varsin av de två inbördes mötena vanns.

Och båda parter inledde med att kamma hem tre betydelsefulla pinnar, dessutom med hållna nollor – vilket är styrkebesked.

Nu var Tyskland extremt illa ute mot Ukraina – det hade lika väl kunnat bli 1-1 istället för 2-0 – men i slutsekunderna kunde alltså den andra baljan kontras in. Lite oroväckande att motståndarna kunde komma till så pass många hundraprocentiga möjligheter.

Polen vann ”bara” med 1-0 över blåbärsnationen Nordirland, men de mötte ett kompakt och samlat försvar och trean kändes ändå bekväm. Total klasskillnad utifrån hur matchbilden formades; chanser skapades och motståndarna kom till ytterst få.

Polen underskattat

Det är klart att Tyskland ska ses med klart större chans på trean än Polen – det ska trots allt skilja ett snäpp – men oddsen har blivit alltför skevt satta, menar vi.

I skrivandets stund är den raka ettan nerpushad i 1,60x som bäst, och det mot ett kapabelt Polen är rentav löjligt. Polen är en outsider i det här mästerskapet och kommer de upp i nivå ska de kunna rucka på vilken motståndare som helst. Och ja, där framme finns ju Robert Lewandowski och han kan åstadkomma mycket på egen hand.

Nu var Tyskland illa, illa ute mot Ukraina och det hade mycket väl kunnat sluta oavgjort. De ska vara tacksamma för motståndarnas stora ineffektivitet.

På förhand får krysset också ses som ett okej resultat för båda parter eftersom de kammade fullt i premiärmatcherna, kanske speciellt för Tyskland eftersom de bör kunna förbättra deras målskillnad rejält i avslutningsfajten mot Nordirland.

Polen +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsförlust – betalar finfina 1,96 x smeten hos Bethard och då är det bara att investera polletterna.

Speltips:

Speltips: Polen +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, torsdag 16/6
TV:  svtett logo (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: