Speltips, Ukraina – Nordirland 16/6: Klasskillnad ska råda

Spelbloggare Publicerat: 15 June 2016

Grupp C:s premiärförlorare Ukraina och Nordirland ryker ihop i en måstematch där Ukrainas favoritskap är oerhört stort på förhand. Blir det, som oddssättarna tror, en trea för dem?

Pressen är stor på Ukraina nu. De förlorade, inte alls otippat, premiären mot en av förhandsfavoriterna att vinna alltihopa, Tyskland. 0-2 skrevs slutresultatet, men faktum är att flera fina chanser radades upp innan tyskarna kunde sätta spiken i kistan i slutsekunderna. Fanns båda positiva och sämre delar att hämta ur prestationen.

Nordirland är i mästerskapet som ett av de minsta blåbären – det var enbart tack vare ett löjligt enkelt kvalmotstånd som den här EM-biljetten kunnat plockas. De är i först hand här för att se och lära, men också för att försöka knäppa de större nationerna på näsan. Mot Polen förlorade man ”bara” med uddamålet även om klasskillnaden, utifrån spelet, var brutal.

Ukraina den klart bättre parten

Oavsett om Nordirland är medvetna om att en slutspelsbiljett mer eller mindre är omöjlig att kamma hem, kommer de givetvis satsa alla korten på att kamma hem tre pinnar här för att eventuellt lösa oavgjort mot Tyskland i den avslutande fajten.

Och detta borde i sin tur bara öppna upp möjligheterna för Ukraina, som är flera snäpp vassare och rent allmänt känns smått underskattade. Kollektivet är starkt och det finns ändå flera klasspelare i truppen. Sett till vilka chanser som vaskades fram kunde de absolut ha fixat en pinne mot jätten Tyskland.

Skulle det stå oavgjort en bit in i matchen, då kan vi också räkna med två parter som pushar upp positionerna i jakten på en ledningsbalja – och då skulle Nordirland vara extremt sårbara mot en så pass mycket mer namnstark motståndare.

1,61 x insatsen för den raka ettan känns kanske spontant inte som jättesexiga siffror, men visst ska det ändå finnas en del spelvärde i dem?

Polletter – in!

Speltips:

Speltips: Ukraina vinner, rak etta
Odds: 1,61 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, torsdag 16/6
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: