11/11 oktober 2016 Uruguay Eduador

Speltips, Uruguay – Venezuela 10/6: Kniven mot strupen

Måstematch vankas för Uruguay i deras jakt på en slutspelsbiljett i Copa America. De som ska försöka sätta stopp för dem är Venezuela – och då testar vi ett spel på handikappmarknaden.

Det var med bittra miner som University of Phoenix Stadium, där premiären mot Mexiko spelades, lämnades av Uruguayspelarna. 0-1 fick man i baken redan i den fjärde minuten, för att från halvtid till minut 74, när även motståndarna fick en utvisad, spela med en man mindre på planen – direkt därpå kvitterades matchen. Men det sista ordet fick Mexiko som fick in både 2- och 3-1 i slutminuterna.

Nu sitter kniven mot strupen för Uruguay. De förlorade mot gruppens största konkurrent, och måste mer eller mindre vinna över såväl just Venezuela samt Jamaica.

Utan att överdriva överdrivet plockade Venezuela tre oerhört betydelsefulla pinnar i deras premiär mot Jamaica. Redan i den 15:e matchminuten smällde Josef Martínez in 1-0, vilket också blev slutresultatet, men borde de inte fått in spiken i kistan också? Man spelade trots allt matchen med en man mer i över 75 minuter.

Klart favoritskap

Nu är det mer eller mindre vinna eller försvinna för Uruguay – vi tror att de klarar av att hålla såväl slutspels- som titeldrömmen vid liv. Det här ska de väl bara vinna?

De hade en hel del oflyt mot Mexiko och ska normalt vara ett par snäpp bättre än Venezuela, som inte heller direkt rosade marknaden i premiären. Bäddat för revansch med andra ord. Given etta?

När nivån på motståndet trissas upp, då brukar Venezuela få erkänna färg. I VM-kvalet har de åkt på flera klara förluster mot lite bättre motstånd, flera av dem klart sämre än just Uruguay dock. De har varit helt under isen där och är tvärsist i gruppen med en pinne på sex fajter. Målskillnaden? 7-17. Kan jämföras med Uruguay som är etta med resultatraden 4-1-1.

Ser helt enkelt inte hur Venezuela ska kunna stjäla någonting av värde här – och Uruguay ska ses med mycket fin chans på tre bekväma pinnar.

Uruguay spelas med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – till 2,07 x polletterna.

Speltips:

Speltips: Uruguay -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 01:30, natten mot fredag 10/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 63%
X: 26%
2: 14%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 58%