USA Ecuador 17 juni 2016

Speltips, USA – Colombia 4/6: Vinnare hittad i Copa America-premiären

Copa America har 100-årsjubileum och en extrainsatt turnering är insatt – det första utanför Sydamerika, nämligen i USA. Värdnationen inleder äventyret mot Colombia på Levi’s Stadium, California. Speltips och odds hittar ni här.

Det är alltså ett historiskt Copa America i två bemärkelser – att det var 100 år sedan det första spelades och att det är det allra första utanför Sydamerika. Kan det ändra, eller i alla fall jämna ut styrkeförhållandena som rådigt?

USA är det som får äran att agera värd för turneringen. Senast de var med i Copa America, 2007, förlorades tre av tre matcher, bland annat med 0-1 mot just Colombia. Nu plitas de, trots en trupp som i relation till flera andra nationers får ses som tunn, ut som en av favoriterna att kamma hem hela kalaset, som fjärdefavorit mer bestämt.

Motståndet står alltså Colombia för – ett av de mest namnstarka fotbollsnationerna i turneringen – och de anses faktiskt med mindre, om än marginellt, chans än just USA. Är det rättvisande? Mycket tveksamt.

Grupp A, som dessa två är en del av, består också av Costa Rica och Paraguay. Ettan och tvåan avancerar vidare till slutspelet medan de andra två får tacka för deras medverkan och resa hemåt.

Mybet ställer ut fel favorit

Oddssättarna hos de olika aktörerna är helt oense – vilken sida ska vara favorit i den här enskilda fajten?

Undertecknad har däremot inte svårt att välja sida. Fastän USA stärks av att spela på hemmaplan, vilket fördelen av brukar förstärkas extra i premiärer, ska Colombia förstås vara klara favoriter.

Skillnaden mellan trupperna är så pass stor; i Colombia finns flera världsstjärnor – det är ett av Sydamerikas starkaste fotbollsnationer – medan USA:s trupp är allt tunnare.

De flesta spelaktörer ställer faktiskt ut Colombia som knappa favoriter här, men Mybet sticker ut hakan och deras 1X2-marknad står i 2,55-3,20-2,80.

När vi får sådana siffror till skänkes, då är det bara att slussa in polletterna – men vi är lite rädda för det faktum att det är premiär och att värdnationen kan finna styrka i det. Därför spelar vi Colombia med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort till 1,95 x insatsen.

Speltips:

Speltips: Colombia draw no bet
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 03:30, natten mot lördag 4/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 34%
X: 31%
2: 36%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 61%