USA Sverige 12 augusti 2016

Speltips, USA – Sverige 12/8: Slut på det roliga – eller?

Ett spelbolag dukar upp ett drömodds inför de svenska fotbollsdamernas OS-kvartsfinal mot USA – och vi tvekar inte en sekund på att investera polletterna till de 1,97 x polletterna som erbjuds.

Trots alla om och men är de svenska damerna i kvartsfinalen här i OS – till skillnad från herrarna. Men det är knappast så att de imponerat; 1-1-1 landade resultatraden i, efter en knapp vinst över Sydafrika, stortorsk mot Brasilien och till sist kryss mot Kina.

Nu ställs man dock mot värsta möjliga motstånd i form av USA, som förbundskapten Pia Sundhage tränade före uppdraget här i Sverige. Säkert en speciell match för henne, att ställas mot flera av sina gamla spelare.

USA har väl inte blomstrat, spelat propagandafotboll, men ändå löst positiva resultat. De två inledande gruppspelsfajterna – mot Nya Zeeland, 2-0, respektive Frankrike, 1-0 – vanns innan man spelade oavgjort, 2-2, i en betydelselös fajt mot Colombia.

Favoritskapet är intakt för amerikanskorna, och för den som vill betalar vinnarspelet i hela turneringen siffror runt 2,20 x insatsen. Men är det spelvärt, som konkurrensen ser ut? Tveksamt. Och om, då är det marginellt.

Unibet sticker ut hakan

Oavsett vad som bör USA lösa semifinalbiljetten utan större bekymmer.

Dessvärre är det bara att erkänna att det här svenska landslaget gått ner sig rejält och att förbundskapten Pia Sundhage uppenbarligen inte har lösningarna på alla de rådande problemenen. Det krävs nytt blod, ett nytänkande spelsystem och att de större stjärnorna blomstrar ut.

När Sverige ställdes mot Brasilien, som får ses som en av de större favoriterna, men alltjämt är klart sämre än just USA, skrevs förlustsiffrorna förnedrande 1-5. Tempot kunde man inte hänga med i och tekniskt var man totalt underlägsna – precis som nu.

I min bok borde USA vara klart större favoriter än vad oddssättarna presenterar dem som och det är således tveklöst vartåt värdet hittas…

USA -1,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid uddamålsvinst – spelas till 1,97 gånger pengarna hos Unibet, som sticker ut rejält på marknaden. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett, sätt in 500 kronor och få 1 500 att spela för!

Speltips:

Speltips: USA -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,97 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, fredag 12/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 71%
X: 21%
2: 11%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 50%