Speltips, Valencia – Deportivo Alavés 22/9: Värden helt ur form – skrällbud?

Spelbloggare Publicerat: 21 September 2016

Fyra matcher in i årets Primera División har Valencia, som väntas jaga Europaplatser, inte plockat en enda pinne. Kan den trenden brytas när nykomlingen tillika överraskningen Alavés kommer på besök till Estadio de Mestalla? Tveksamt, menar vi.

Vad har hänt med Valencia? Förra året var förvisso redan en stor besvikelse; det blev en tolfteplats i serien, när siktet var inställt på Europabiljetterna.

Nu är situationen ännu värre, fastän endast fyra matcher är spelade – man är ensamma om att ha en nolla i poängkolumnen och står således som jumbo. Och detta trots att spelschemat, på pappret, varit relativt enkelt; Las Palmas, Eibar, Real Betis och Athletic Bilbao har stått som motståndare.

Alavés, då? De kom upp till Primera División hårt nederlagstippade, men har överraskat – och det rejält. Inte en enda match har förlorats, trots att man haft ett totalt mardrömsschema; mött bland andra Barcelona och Atlético Madrid. De förstnämnda spöade man borta på Camp Nou, förvisso när det roterades en del från katalanerna, men det var alltjämt en storartad prestation.

Skaderapporterna har inte publicerats ännu. Verkar dock se helt okej ut för båda parter, även om Valencia ser ut att komma till spel utan Mathew Ryan samt Ezequiel Garay. Avbräck!

Gästerna plusspelas

Snart ska väl Alavés ner på jorden och Valencia upp i normal standard? Hur som helst kan de sistnämndas stora favoritskap ändå kan inte motiveras i den här enskilda matchen.

Det är faktiskt anmärkningsvärt att den raka ettan är nere runt 1,60x när Valencia ännu inte vunnit en enda match trots relativt enkelt spelschema och bortalaget inte torskat en enda, trots ett mardrömsschema.

Det är klart att Alavés kommer sjunka i tabellen och Valencia med all sannolik hamna ovanför dem, men ännu har vi inte fått några tydliga indikationer från värden att den här hemska trenden ska brytas.

Ett Alavés som stått emot och skrällt mot världstoppen med deras fantastiska krigarmentalitet har alla möjligheter att knipa en pinne mot ett Valencia helt ur slag, utan form och med sviktande moral.

Gästerna spelas med +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid uddamålsförlust – spelas till 1,70 x insatsen hos Bethard (1 000 kronor i välkomstbonus).

Speltips:

Speltips: Deportivo Alavés +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 22:00, torsdag 22/9
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: