4 oktober 2016 Varberg Assyriska

Speltips, Varberg – Assyriska 4/10: Motiverade skrällpolletter skickas in

Superettan är inne i slutspurtsskedet och det innebär att motivationsfaktorn ökar rejält för vissa – tvärtom för andra. Nästjumbon Assyriska är hårt pressade till att fylla på poängskörden när de besöker Varberg, huserandes på död mark, på Påskbergsvallen. Lyckas de?

25 matcher in i serien och fem återstår, för vissa klubbar bara fyra. Redan nu kan man summera ihop ett par rader för flera av de medverkande i Superettan.

En av dessa är just – Varberg. De har ingenting, förutom heder och enskilda tabellplatser uppåt och neråt att spela för, att spela för. Men självklart vill de avsluta snyggt, ett spelår som de i helhet överraskat positivt i. Femteplatsen innehas och det ska extremt mycket till för att sjunka ner till den undre tabellhalvan.

Motsatsen råder för Assyriska, tabellens nästjumbo. Vid händelse av en vinst skulle de få huvudet upp på kvalplatsområdet – två pinnar skiljer dit, med en match mindre spelad än Ljungskile precis ovanför. Kniven sitter hårt pressad mot strupen och de här fem avslutande fajterna kan bli helt avgörande för Assyriskas framtid i den svenska toppfotbollen.

Skrällbud!

Nåja, Varberg är hemmastarka och i grund och botten ett bättre fotbollslag än Assyriska – men här kan mycket väl en skräll lura runt hörnet.

Vi har kommit in i det skede av spelåret där motivationsfaktorn blir av allt större betydelse. Medan vissa – Varberg blir en av dem? – trappar ner på tempot och tappar fokus smått i takt med att det inte finns speciellt mycket att spela för, måste andra skruva upp dito.

Assyriska spelar med kniven mot strupen och för dem kan varenda plockad respektive tappad pinne betyda skillnaden mellan liv och död i Superettan. Dessutom ska det nämnas att Södertäljelaget inte borde behöva vara i absoluta bottenskiktet av serien och tampas – de är egentligen, på pappret, för bra för det.

På sistone har de, Assyriska, dessutom visat prov på stor klass. Fem raka kryss – i svåra matcher – är uppradade, varav två av dessa varit på bortaplan – mot AFC United respektive Halmstad, som båda slåss om de allsvenska biljetterna. Ska också nämnas att de i vissa fajter kanske varit förtjänta av mer.

Varberg stod för en riktig plump i protokollet senast; bröt en fin svit med att förlora med 0-2 mot Frej i en uselt utförd bortamatch. Nu är man dessutom drabbade av ett stort avbräck i och med att mittfältspjäsen Thomas Boakye blev utvisad då.

Vi tror att Assyriska, som spelar för deras överlevnad, kommer knipa minst en pinne på Påskbergsvallen. 1-1/1-2?

Dubbelchansen X2 – spelet sitter vid oavgjort eller om Assyriska vinner – spelas till 1,91 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor att spela för hos här!

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 4/10
TV:  (TV-tablå)
Stream:

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 51%
X: 29%
2: 24%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 56%