22 juli 2017 Halmstad Sundsvall

Speltips, Varberg – Halmstad 12/5: Vi väljer sida i derbyt

Torsdagen bjuder på ett hett Hallandsderby mellan Varberg och Halmstad i Superettan. Påskbergsvallen är platsen – och vi väljer sida.

Mitten mot toppen nu – och när spelåret ska summeras?

Varberg BoIS har, utan tvekan, potential att kliva upp och stanna på den övre tabellhalvan, men att utmana toppen blir svårt. Starten lämnar inte överdrivet mycket att hoppas vidare på, men tabellen är alltjämt jämn och ett par veckor av bättre resultat kan innebära att kontakt skapas med toppskiktet. För tillfället står man parkerade på tiondeplatsen med åtta pinnar inspelade på sex matcher. Serieledande AFC United har löst in 13 stycken.

Ner från Allsvenskan – upp direkt? Halmstad försöker kraftsamla i Superettan för att komma tillbaka till det svenska finrummet och har, under perioder, visat vilken kvalité truppen besitter. Försvarsspelet har varit stabilt och framåt har leveransen varit helt okej. Andraplatsen innehas, en pinne bakom nämnda AFC står man.

Halmstad snäppen bättre

Derby, javisst. Kanske inte det hetaste i serien, men det ökar såklart tempen inför matchen. Var hamnar pinnarna?

Vi har en rätt klar känsla över det. Undertecknad är inte alls imponerad över vad Varberg visat upp hittills – det ska finnas en växel till att sitta i – och nu senast föll de med klara 0-3 borta mot Örgryte, som inte är i närheten av samma kvalité som HBK. Dessförinnan; bara 2-2 hemma mot Frej.

Därtill blev kaptenen Erik Lund skadad då och ser inte ut att kunna medverka här. Nsima Peter är också out efter att ha fått syna sin tredje ostskiva för spelåret. Betydande avbräck.

I skrivandets stund har Halmstad inte lämnat ut någon trupprapport, men det verkar se helt okej ut på den fronten. En eller ett par spelare out hade inte påverkat vår syn av det här derbyt.

Halmstad föll också hårt senast, med 0-1 hemma mot Degerfors. Man kom inte alls upp i önskad standard; vad uddlösa och släppte ändå till en del chanser. Dock – de där dipparna kommer i en tät serie som Superettan. Innan dess hade fyra raka vinster radats upp och formen bör inte vara i fara.

Gillar möjligheterna för en bortavinst, men viftar inte bort krysset som en tänkbar utgång av matchen. Halmstad spelas därför med +0 mål (asian handicap) till 1,80 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Halmstad +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:30, torsdag 12/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 33%
X: 30%
2: 40%
Över 2,5 mål: 44%
Under 2,5 mål: 58%