Speltips, Varberg – Örgryte 31/8: Litet “skrällvärde” funnet

Spelbloggare Publicerat: 31 August 2016

Den 21:a omgången i Superettan ska stängas och de som äran till det är – Varberg och Örgryte. Oddsrörelserna har varit lite otacksamma, men vi känner ändå att det är på sin plats att investera polletterna, och det på handikappmarknaden.

Nian möter tian – ett Varberg helt ur form och ett Öis med en desto intressantare kurva. 26 pinnar vardera står de dock på och det blir att spela för enstaka platser uppåt eller neråt i tabellen när en tredjedel, tio matcher, av spelåret återstår. I teorin lever risken om att trilla ner alltjämt, men som pinnarna trillar in för bottenkvintetten ska faran vara över.

Annars handlar det till stor del om revansch för värden – de förlorade det omvända mötet i maj, på Gamla Ullevi, med 0-3 trots att våren i övrigt var alldeles suveränt utförd. Faktum är att Öis hade tre bollar ner till Varberg redan i halvtid och att siffrorna mycket väl hade kunnat bli större, som chanserna var fördelade.

Båda parter kommer från avancemang till Svenska Cupen – Varberg vann med 3-1 över Division 2-laget Torns medan det krävdes ett övertidsmål för Örgryte att värja undan Höllviken, huserande i Söderettan.

Rapporter om skadefronterna har inte kommit, men klart är i alla fall att inga spelare står som avstängda inför matchen.

Örgryte förlorar inte

Om vi bortser från cupmatcherna och istället ser till det relevanta – prestationerna i seriespelet – är det klar skillnad på parternas formkurvor.

Med ett par tuffa spelartapp under sommaren har Varberg tappat stilen helt och hållet. Det var hela sju matcher sedan de lyckades plocka en trea – endast ett mål framåt har det blivit därefter – och de sex senaste har förlorats. Inte heller har hemmaspelet varit alls lyckosamt.

Gästande Öis håller bra standard såväl borta som hemma, och formkurvan pekar spikrakt uppåt. Så lite som en torsk på de senaste sju matcherna har det blivit, resultatraden 4-2-1. Senast städades Ljungskile undan med stabila 3-1.

Varberg får helt enkelt inte till det just nu och dessutom har Öis fördelen av att komma hit med positiva minnen från det omvända mötet… 3-0 är inte siffror som snackas bort. Slutsats?

Det här ska vara öppet, men vi har faktiskt svårt att se göteborgarna torska det här och finner således stort intresse av handikappspelen till deras favör – och valet faller på Örgryte +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – till 1,74 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Örgryte +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 31/8
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: