Varberg Syrianska 11 augusti 2016

Speltips, Varberg – Syrianska 11/8: Oddssättarna bjuder på värde

Efter tappad mark på den övre tabellhalvan i Superettan ska Varberg BoIS försöka hitta tillbaka på vinnarspåret när nästjumbon Syrianska kommer till Påskbergsvallen. Ett 1X2-tecken plockas ut till klara värdesiffror.

Chansen att haka på striden om de allsvenska biljetterna fanns, men efter tre förluster uppradade efter varandra är det svenska finrummet en bra bit borta. Varberg har droppat ner till åttondeplatsen, precis i mitten av tabellen, och ser alltså ut att hamna i ingenmansland – något som förvisso inte var direkt otippat inför säsongen.

Men en plats på den övre halvan av tabellen ska väl kunna lösas?

Syrianska har inte vunnit en enda fotbollsmatch sedan mitten av maj och sedan dess har hela tio matcher avverkats; fyra kryss och sex förluster. Situationen blir alltmer prekär, även om ett par veckor av förbättrade resultat skulle innebära andrum, så tätt som det är i botten av tabellen. Man står på 13 pinnar, precis liksom jumbon Ängelholm, och har två upp till kvalplatsen samt fem till säker mark.

Erik Lund och Ajsel Kujovic ser ut att missa matchen för värden medan Syrianska verkar ha hela truppen fit for fight.

Varberg minusspelas

En mycket bättre möjlighet att hitta tillbaka, det får Varberg knappast.

Det skilja ett par snäpp i kvalitet ner till Syrianska och prestationen i 0-2-förlusten borta mot eminenta Sirius senast var långtifrån värdelös och man kunde faktiskt ha knipit en pinne där; chanser skapades åtminstone.

Nu har det blivit ett par kryss för Syrianska på sistone, men det är rätt uppenbart att såväl självförtroendet som moralen sviktar. Bortaspelet – i synnerhet på naturgräsarenor – är katastrofalt och ännu har inte en enda match vunnits på resande fot.

En av parterna har chansen att bryta en mardrömssvit – och jag tror att Varberg ska ha alla möjligheter att vara den.

Varberg -0,5 mål (asian handicap) – detsamma som den raka ettan, fast med bättre odds – spelas till finfina 1,93 x insatsen hos Bet365, vars välkomstbonus är på 1 000 kronor. Undertecknad hade kunnat spela samma spel minst tio punkter neråt, så att värdet finns där är tveklöst.

Speltips:

Speltips: Varberg -0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 11/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 52%
X: 28%
2: 23%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 57%