3 oktober Degerfors GAIS

Speltips, Värnamo – Degerfors 1/8: Något missvisande odds

Hemmastarka Värnamo får besök av krisdrabbade Degerfors på Finnvedsvallen när en ny vecka och månad tar vid. Oddsen känns lite skevt satta och vi investerar polletterna på handikappmarknaden.

Nummer fem mot fjorton i tabellen.

Och ja, det är Värnamo som hittas på den där femteplatsen. På förhand, hade det setts som klart mer sannolikt om rollerna var ombytta, men med mer än halva serien spelad är den satt och det är Värnamo som får jaga de allsvenska biljetterna och Degerfors som får slåss för deras överlevnad i andradivisionen.

Om AFC United skulle förlora borta över Varberg härnäst – det får anses högst troligt – och Värnamo vann den här fajten, då skulle det endast skilja en pinne upp till det positiva kvalområdet för uppstickaren.

Degerfors sitter i en extremt prekär sits – faktum är att de, förvisso med en match mindre spelad än konkurrenterna närmast i tabellen, bara har en ynka pinne ner till det helröda tabellområdet, men en trea här skulle innebära att man får huvudet över vattenytan.

Bra truppbesked från Värnamo medan Degerfors inte lämnat deras, men däremot saknas betydelsefulla Christoffer Wiktorsson efter att ha fått syna sitt tredje gula för säsongen senast.

Degerfors bättre än tabellen visar

Med tanke på Värnamos fantastiska hemmastyrka, kan det kanske ses som naivt att klicka in polletterna på skrällen – men undertecknad kan helt enkelt inte bortse från de oddsen som spelbolagen ställer ut; värdens favoritskap är alltför stort.

Nu är mer än halva serien avverkad, men känslan är ändå att Värnamo presterat över deras förmåga och Degerfors under dito. När serien ska summeras lär de väl vara klart närmare varandra i tabellen, än nu?

Spelmässigt har Degerfors steppat upp flera nivåer de senaste veckorna, även fast försvarsspelet alltjämt varit under all kritik. Faktum är att inte en enda av de sex senaste matcherna förlorats med mer än uddamålet; en vunnits och två slutat oavgjorda. I övrigt, knappa förluster i täta historier.

Värnamo är inte heller de som brukar dra ifrån och vinna med större siffror; bara två av åtta hemmamatcher har vunnits med större siffror än uddamålet; två kryssats och en förlorats.

Snart ska det väl vända för Degerfors? Känns ändå som att de har alla möjligheter att åtminstone knipa en pinne här…

Degerfors +1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsförlust – spelas till 1,72 x insatsen hos 10Bet, som ni kan hämta en 1 000-kronorsbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Degerfors +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: 10Bet (UNIK: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 1/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 60%
X: 26%
2: 17%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 45%