22 juli 2017 Halmstad Sundsvall

Speltips, Värnamo – Halmstad 29/8: Målsnålt och tillknäppt från Finnvedsvallen?

När Halmstad och Värnamo drabbades samman på Örjans Vall i juni blev de senare rentav förnedrade. Nu får Värnamo chansen till revansch hemma på Finnvedsvallen. Tar de den?

Det är mitten mot toppen i Superettan.

Värnamo var, åtminstone på pappret, starkt inblandade i striden om de allsvenska biljetterna bara för ett par månader sedan, men efter en liten dipp på fem matcher utan vinst – tre kryss och två förluster – är situationen annorlunda och man ska ses helt utan chans på topplatserna – som det ska vara, utifrån den klass truppen håller.

Gästande Halmstad har bevisat att de menar allvar med deras resa tillbaka till Allsvenskan. Den klassiska klubben har, direkt efter att ha trillat ut förstadivisionen med buller och brak, flyttat fram positionerna rejält i Superettan och just nu är de placerade tvåa i tabellen, två pinnar bakom serieledande Sirius och tre före kvalplatsplacerade Dalkurd. Det kommer med andra ord krävas att nivån hålls uppe när HBK ska tillbaka till var de menar att de hör hemma.

Det här är en match som Värnamo kampanjat stenhårt för och med nedsatta priser – samt en del fribiljetter – hoppas man på en stor fotbollsfest på Finnvedsvallen.

Målsnålt och tillknäppt att vänta?

Matchbilden känns rätt enkelt förutspådd på förhand, eller hur? Vi tänker oss – tillknäppt och målsnålt.

Dunkel form i Värnamo förvisso, men på hemmaplan är de alltjämt solida. Inte sedan premiären mot Ljungskile har en enda hemmafajt förlorats, och det är mycket starka papper. Man spelar en fysisk fotboll på Finnvedsvallen och det bidrar ofta till att matchbilderna blir just – tillknäppta. Faktum är att 9/10 matcher bjudit på färre än tre mål.

Halmstad hade en period där det fina försvarsspel de annars blivit fruktade för var som bortviftat – en period då även offensiven fick rejäl fart. Nu verkar de dock vara tillbaka i ”normal” standard; nollan är hållen i fyra av de fem senaste matcherna och samma antal har klivit under 2,5 mål. 1-0-vinster radas upp som på löpande band.

Det här kommer knappast bli en speciellt sprudlande 90-minutershistoria…

Under 2,5 mål spelas till 1,88 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här! Oddset är i klar överkant och vi hittar värde runt 13-14 punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,88 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, måndag 29/8
TV:  Visas inte på TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 31%
X: 29%
2: 42%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 53%