Speltips, Viktoria Plzen – Roma 15/9: Vi tror på – mål!

Spelbloggare Publicerat: 14 September 2016

Offensivt sprudlande Roma tar picket och packet till den tjeckiska ölstaden Plzen och Doosan Arena, där Viktoria Plzen väntar. Speltips, odds och allt inför matchen hittar ni nedan…

Sparta Prags dominanta ställning i den tjeckiska klubbfotbollen har brutits upp sedan flera år tillbaka – och det mycket tack vare Viktoria Plzen, som i och med fjolårets titel vunnit serien vid tre tillfällen de fyra senaste åren. I och med de bättrade resultaten har man också fått spela en del europeisk fotboll, dock utan större lycka.

Trots en rätt tacksam lott – bulgariska Ludogorets – i playoffrundan mot Champions League lyckades Viktoria Plzen inte avancera vidare, utan får alltså, för andra året i följd, spela EL-boll. Resultatet senast? Fyra pinnar på sex matcher.

Roma är en av de stora favoriterna till att vinna hela Europa League. Italienarna har alltid som mål att spela Champions League, men lyckades inte värja på ett också namnstarkt Porto i playoffet; 1-1 borta följde upp 0-3 i baken hemma. Europaäventyren på sistone har varit undermåliga och i den senaste upplagan löstes först en tredjeplats i CL-gruppspelet, och väl i EL blev Fiorentina tre nummer för stora i åttondelsfinalen.

Skaderapporterna är helt ointressanta, utan nyheter. Däremot missar Daniele De Rossi och Emerson, avstängda, matchen efter att ha tappat huvudena helt i returen mot Porto i playoffmatchen.

Får vi minst två bortamål?

Glimtade först mot de raka överspelen i matchen, men med lite eftertanke faller valet på ett målspel med fokus på Roma istället.

Roma är flera nivåer bättre än Plzen och mot den här typen av motstånd brukar de alltid spela extremt offensivt. En match lämnas extremt sällan mållös och facit i starten av årets Serie A, där man ställts mot, på pappret, sämre motstånd imponerar; nio mål på tre matcher framåt, minst två i alla, och fyra insläppta.

Förra årets Viktoria Plzen i EL ville lyfta upp positionerna på hemmaplan – det måste man nästan för att kunna ha chansen till slutspel – och de blev sårade vid flera tillfällen; efter en 2-0-vinst över Dinamo Minsk fick tjeckerna 1-2 i baken mot Rapid Wien och när Villarreal kom på besök slutade det 3-3.

Så, ett Plzen som vill pusha upp positionerna kan mycket väl bli sårade vid minst ett par tillfällen av ett fantastiskt vasst Roma…

Roma över 1,5 mål spelas till 2,07 x smeten hos Unibet (200% extra upp till 1 000 kronor i välkomstbonus). Undertecknad hittar spelvärde minst 17 punkter neråt…

Speltips:

Speltips: Roma över 1,5 mål
Odds: 2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 15/9
TV:  eurosport logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: