Villarreal Liverpool 28 april 2016

Speltips, Villarreal – Liverpool 28/4: Kortspel i heta semifinalen

Vi skiftar fokus från Champions League till Europa League och tar oss an semifinalfajt nummer ett av två mellan Villarreal och Liverpool på El Madrigal, varifrån ett kortspel klipps till 1,57 x insatsen.

En spansk mot en engelsk jätte – vilken semifinal!

Villarreal har inte, som väntat, kunnat utmana den spanska topptrion – Barcelona, Atlético Madrid och Real Madrid – under spelåret, men ser ändå ut att kunna hämta hem den åtråvärda fjärdeplatsen, vilken parkeras på just nu, i Primera División. Det är ändå ett facit att vara stolta över.

I Europa League har man imponerat enormt; skickat ut Napoli, Bayer Leverkusen samt Sparta Prag i slutspelet. De två förstnämnda räknades som klara titelaspiranter.

Desto tuffare har Liverpool haft det i den inhemska serien, men efter att Jürgen Klopp tog över skutan har det bara sett bättre och bättre ut – nu är de till och med aktuella för att plocka en Europabiljett, vilket kändes osannolikt för ett par, tre månader sedan. Det blåser varma vindar över Anfield…

Precis som för Villarreal har framfötterna visats här i EL-slutspelet. Först värjdes Augsburg och Manchester United undan, för att sedan stå för en mirakulös vändning mot den då stora titelfavoriten, Borussia Dortmund, i kvartsfinalen. Bortamötet slutade 1-1 och på hemmaplan vändes ett 1-3-underläge upp till 4-3 under de avslutande 25 minuterna.

Statistiken talar för spelet

Här riktar vi strålkastarljuset på kortmarknaden.

Unibet är, i skrivandets stund, det enda spelbolaget som skickat ut en kortlina – en som vi menar är totalt missvisande, inte alls i samspel med hur verkligheten ser ut. 3,5 är den på – vi hade velat pusha upp den minst fem decimaler och då är det tveksamt om överspelet ens skulle vara varit kontra undern.

Det är semifinal och det är två jättar som drabbar samman, i vad som väntas bli en tajt kamp. Givetvis ökar det möjligheterna för hårdare duellspel och således även kort.

Faktum är att 11/12 av Villarreals EL-matcher passerat linan. Den blev underkliven i krossen av Dinamo Minsk i början av turneringen, mycket till följd av att matchen tappade karaktär när siffrorna sköts i höjden.

Även klar överstatistik för Liverpool. 9/12 av deras har klivit över linan och precis som Villarreal – alla i slutspelet.

Huvuddomare är slovenen Damir Skomina. Han håller en rätt normal nivå och har klivit över linan i 11 av de 19 senaste dömda Europamatcherna.

Överspelet smakar finfint!

Speltips:

Speltips: Över 3,5 kort
Odds: 1,57 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 28/4
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 40%
X: 30%
2: 32%
Över 2,5 mål: 42%
Under 2,5 mål: 61%