Speltips Villarreal Athletic Bilbao 22 december

Speltips, Villarreal – Monaco 17/8: En tätare historia än oddsen antyder

Svårt skadeskjutna Villarreal kliver direkt in i playoffrundan mot Champions League och väl där väntar franska Monaco, vilka spanjorerna är stora hemmafavoriter mot. Håller de för favoritskapet, eller kan en skräll lura runt hörnet?

Spanska Primera División är sannolikt den serie som är tuffast att kunna utmana toppen i; Barcelona, Real Madrid och Atlético Madrid – de senaste årens dominanter tillika storklubbar. Villarreal försökte febrilt under fjolåret, men hamnade till slut en bra bit bakom topptrion – men blev alltjämt fyra och bara det titulerades som en stor succé.

Den senaste sejouren i Champions League var mindre succéartad för Villarreal, detta 2011. Gruppspelet nåddes förvisso, men väl där blev det sex förluster av sex möjliga.

Monaco var en stor uppstickare under förra årets seriespel i Frankrike och var nära att knipa andraplatsen före Lyon, men föll på sämre målskillnad. En tredjeplats är dock hedervärd och den för dem hit, till det absoluta finrummet. CL-slutspelet nåddes faktiskt 2014 – en fantastisk Europaresa.

Inför detta spelår borde revanschlustan vara stor då inte bara den senaste Champions League-upplagan missades, utan EL-gruppspelet trillades ur det med.

Villarreal skadeskjutna

Spansk fotboll är klart bättre än fransk dito, men här presenteras utan tvekan Villarreal – ett skakat sådant – som alltför stora favoriter. Det här kommer bli en tajt historia.

Dels har Monaco visats vara svåra att slå; få matcher förlorades i förra årets seriespel och i Europa har man kunnat streta emot när man ställts mot motstånd av Villarreals klass och till och mer bättre än det. I den tredje rundan skickades turkiska Fenerbahce ut, trots förlust i bortafajten.

Villarreal har inte nått upp i nivå under försäsongen, utan det är mest frågetecknen som höjts upp. Nu är man dessutom svårt frånvaroskjutna; Nicola Sansone och Victor Ruiz är avstängda medan stjärnspelare som Jonathan Dos Santos, Roberto Soldado, Denis Cheryshev och Cedric Bakambu saknas.

Det är med andra ord mer än en halv potentiell startelva, flera framstående pjäser, som missar matchen för Villarreal.

Ett par skador stör även Monaco, men situationen är klart ljusare.

Monaco +0,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om det blir oavgjort eller bortavinst – synas till 1,90 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Monaco +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 17/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 49%
X: 30%
2: 23%
Över 2,5 mål: 39%
Under 2,5 mål: 63%