9 november 2017 Nordirland Schweiz

Speltips, Wales – Nordirland 25/6: Oddssättarna underskattar målmöjligheterna

Wales och Nordirland ryker ihop i en tokintressant åttondelsfinal – och vi undrar om oddssättarna inte underskattar möjligheterna för mål?

Två av de minst namnstarka länder som nått till slutspelet är det som ryker ihop. I potten? En kvartsfinalbiljett. Att nå dit hade knappt Nordirland kunnat drömma om på förhand, medan pressen förstås är lite hårdare på Wales med Gareth Bale i spetsen.

Nordirland nådde hit som en av de bästa treorna i gruppspelet. Det blev två uddamålsförluster – mot Tyskland och Polen – samt en oväntad vinst över Ukraina. Den lilla blåbärsnationen har, utan tvekan, presterat på bästa möjliga nivå och det förstärker tron på att en skräll ändå är möjlig.

Trots att Wales förlorade knappt över ärkerivalen England, kom de alltså etta i grupp B. De andra två matcherna vanns – över Slovakien och Ryssland. Mot de sistnämnda blev det proppen ur och vinstsiffrorna kunde skrivas hela 3-0. En utmärkt insats, från en match där vi prickade in målskyttespelet på Aaron Ramsey till hisnande 5,75 x insatsen.

Låg mållina

Oddssättarna är helt överens om en sak på förhand – att det här blir en målsnål fajt. Vi på Spelbloggare.se är inte lika säkra på den saken. Långtifrån, till och med.

Succéreceptet för Nordirland ska och har varit det solida försvarsspelet, men storheten i prestationerna ska inte överdrivas. Mot Polen och Tyskland förlorade de med 0-1, men mot de förstnämnda borde siffrorna ha blivit klart större och efter att tyskarna fått in deras första balja slog de av på takten helt och hållet.

Även Wales väntades få ha deras tillit till just försvarsspelet, men deras matcher har faktiskt varit riktigt underhållande att se; mycket som skapats framåt, kombinerat med lite småhafsigt försvarsspel under perioder. Tre av tre matcher har klivit över 2,5 mål.

Annars har det bjudits på en hel del målsnåla fajter här i mästerskapet, men sådant brukar ofta förändras väl i slutspelen. Ett mål kan öppna upp det rejält och vi tror åtminstone att vi kommer få se två baljor från Parc des Princes.

Över 1,5 mål spelas till 1,75x hos Mybet.

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, lördag 25/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 49%
X: 32%
2: 20%
Över 2,5 mål: 32%
Under 2,5 mål: 70%