1 januari 2017 Watford Tottenham

Speltips, Watford – Tottenham 1/1: Dubbla degen i årets första PL-spel

Trött och slutkörd såhär på nyårsdagen? Låt oss göra grundjobbet – ta del av vårt speltips från den tidiga Premier League-matchen, mellan Watford och Tottenham på Vicarage Road, med start 14:30.

Ett derby? Nja, inte direkt och det tituleras inte heller som ett. Men klubbarna har sina baser nära intill varandra och det kan säkert höja trycket inför matchen ett snäpp. Hur som helst – en spännande fajt väntar!

Det är alltså tian Watford mot femman Tottenham – observera att texten är skriven före lördagens matcher – och de senare nämnda är pressade att lösa ett positivt, så hård som konkurrensen är om Europabiljetterna och för den delen också titelracet. Lätt att hamna på efterkälken och häck i häl jagar även Manchester United…

Precis i mitten av tabellen hittar vi alltså Watford – och det är runt där, mittenskiktet, de ska cirkulera. Truppen har alldeles för mycket spets för botten, men för att utmana uppåt saknas också en hel del. Någonting som stått i vägen för ännu bättre resultat är att anfallarna inte varit i närheten av lika effektiva som förra året och då handlar det framförallt om Oidon Ighalo, 15 mål på 37 matcher i fjol, ett på 15 nu.

Målspelet testas

Det sprudlar verkligen inte om Watford just nu, men visst ska de kunna utgöra ett kapabelt motstånd som Tottenham i sin tur kan få problem med?

Framförallt på hemmaplan har klassen visats. Tittar vi på de matcher på Vicarage Road mot motstånd som kan jämföras med Tottenham, har resultaten skrivits; 3-2, 3-1, 1-3 och 1-2 mot Everton, Manchester United, Arsenal respektive Chelsea.

De brukar trivas med det, att kunna släppa på taktpinnen och såra motståndarna snabbt och effektivt vid bollvinster. 7/9 hemmamatcher har bjudit på mål åt båda håll.

Tottenham sprudlar det desto mer om; vann med förkrossande 4-1 borta över Southampton senast och formraden är i 5-0-1 med Champions League inräknat. Innan trean senast, värjdes Burnley undan med 2-1. Satt en bra bit inne. Om vi summerar det; bättre framåt än bakåt.

Och här saknar ”Spurs” hela två fjärdedelar av backlinjen med avstängningar på Kyle Walker och Jan Vertonghen, som båda spelat samtliga matcher hittills. Brutala avbräck och det öppnar upp för Watford.

BLGM – ja spelas till dubbelt betalt hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos via denna länk!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 1/1
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 17%
X: 25%
2: 58%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 53%