Speltips, West Ham – Swansea 7/5: Urladdning att vänta

Spelbloggare Publicerat: 6 May 2016

West Ham, vars offensiv sprudlar, jagar en topp fyra-plats i tabellen och ställs härnäst mot Swansea hemma på Boleyn Ground – då räknar vi med hemmamål. Minst två?

Det West Ham presterat under spelåret är helt fantastiskt – över all möjlig förväntan. Efter Leicester, förstås, får man ses som den största, positiva skrällen i Premier League. Sjätteplatsen innehas, och om tabellen ser ut som nu och Manchester United vinner cupen, räcker det till en Europa League-biljett, men siktet är inställt på ännu större saker än så – kvalplatsen till Champions League.

Med en match mindre spelad än Manchester City och tre kvar, är man fem pinnar bakom dem och en bakom nämnda United med samma antal spelade matcher. Tätt och öppet och en vinst här skulle sätta rejäl press på de ovan.

Swansea – ett av de lagen som inte alls nått upp i nivå – var länge extremt utsatt i jakten på nytt kontrakt, men vaknade sent till liv och har säkrat det sedan flera veckor tillbaka. Trettondeplatsen parkerar man på och det finns i praktiken ingenting större att spela för – än att eventuellt studsa upp eller ner ett par placeringar.

Bra skadebesked från båda parter. Ingenting nytt att rapportera.

Goda målmöjligheter

Hemmaoddsen är förvisso rätt nedtryckta, men undertecknad kan inte se West Ham svika här. Ska oerhört mycket till för det – just nu ska Swansea inte ha kraften att utmana.

West Ham har allt allt spela för; jagar alltså fjärdeplatsen och annars för att säkra Europabiljetten. Man har två raka storvinster, inte förlorat på åtta seriefajter och fått in minst två baljor i sju på raken. Offensiven sprudlar och i vissa fall har det varit på bekostnad av defensiven.

För Swansea ska de avslutande fajterna bara spelas av. De vann med 3-1 över Liverpool senast, men det var ett oinspirerat och roterande motstånd man ställdes mot. Alltför stor vikt ska inte placeras vid den prestationen. Dessförinnan: 0-4 och 0-3 mot Leicester respektive Newcastle.

Allt talar för att West Ham ska kamma hem ännu en trea till tabellen, men undra om hemmamålen inte borde vara närmare till hands? Swansea är ändå inte helt uddlösa framåt. När vi får bättre odds på målen, faller valet såklart på det.

West Ham över 1,5 mål spelas till acceptabla 1,53 x polletterna.

Speltips:

Speltips: West Ham över 1,5 mål
Odds: 1,53 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 7/5
TV:  viasatfotboll logo  (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: