Speltips, Wolfsburg – Borussia Dortmund 20/9: Skrällbud!

Spelbloggare Publicerat: 19 September 2016

Oddssättarna ser Wolfsburgs chanser till att vinna som små när Borussia Dortmund välkomnas till Volkswagen Arena – medan vi på Spelbloggare å andra sidan kan se en skräll lura runt hörnet… Är det motiverat att spela en sådan till de oddsen som dukas ut?

Är Dortmund den enda utmanaren till den tyska fotbollens dominanter, Bayern München, om titeln? Det är i alla fall en åsikt de flesta verkar ense om – ska Bayern kunna fås ur balans, då måste Dortmund steppa upp och få fart på maskineriet. De har absolut potentialen, men för dem handlar det om att prestera på toppen av deras nivå.

Tvärtom känns Wolfsburg rätt kalla. Spelåret 2014/15 skrällde de rejält; pressade nämnda Bayern München om titeln och landade till slut på en hedervärd andraplats, men spelartappen efter det blev förödande och resultatet förra året blev en blek åttondeplats. Kan ”Vargarna” hitta tillbaka?

Hemmastarkt Wolfsburg

Här finns det skrällvärde, menar vi.

På hemmaplan kan Wolfsburg sällan räknas bort – Volkswagen Arena är en mardrömsplats för de flesta konkurrenter i serien. Trots att de landade på en åttondeplats allt som allt i serien förra året, hade de ett hemmafacit som ett CL-jagande lag.

Dortmund är över molnen just nu; efter att först ha vunnit med 6-0 mot Legia Warszawa i Europa League och sedan med samma siffror mot Darmstadt här i serien. Två raka matcher vunna med tennissiffror – det snackas inte bort.

Men här skruvas nivån upp för Dortmund och de har visats vara sårbara, exempelvis i den andra omgången när man föll med 0-1 borta över RB Leipzig. Dessutom har de flera startpjäser, framstående sådana, out sedan tidigare och med det täta spelschemat som varit kan den fysiska statusen tänkas vara sådär hos några tänkta startspelare. Detta blir trots allt den tredje matchen på sex dagar.

Wolfsburg är fortfarande förlustfria i serien och har inte heller släppt in ett enda mål. Ja, här ska värden inte räknas bort…

Den raka ettan spelas till 4,75 x polletterna hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos!

Speltips:

Speltips: Wolfsburg vinner, rak etta
Odds: 4,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:00, tisdag 20/9
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: