30 mars 2017 Leksands IF Mora IK speltips SHL direktkval

Speltips, Djurgården – Leksand 10/12: Nyckelmatch för båda lagen

En radda med bortaförluster har satt Djurgården i en prekär situation i jakten på förlängt SHL-kontrakt och under lördagen väntar en nyckel- tillika rivalmatch när pånyttfödda Leksand kommer på besök till Hovet.

En nyckelmatch för bottenstriden. Kniven mot strupen, för båda parter.

Leksand nästjumbo, precis nedanför strecket. Djurgården precis ovanför det. Två pinnar skiljer klubbarna åt. Därtill två bittra rivaler. Toppstriderna i all ära, men det här har alla möjligheter att bli någonting alldeles extra.

Det är efter sex vinster på de åtta senaste matcherna som Leksand tagit ett rejält skutt i tabellen, från att ha varit seriens slagpåse och jumbo till att nu se ljuset i tunneln. Vem kunde tro att dalalaget skulle ha känn på platserna ovanför strecket för en och en halv månad sedan?

Värre situation för Djurgården, som blir alltmer pressat. Haft fyra raka bortamatcher med idel förluster, tre av dessa efter övertid/straffar. Däremot kan stockholmarna luta sig mot att ha vunnit fyra hemmamatcher i följd. Vilken svit ska tas på störst allvar?

Leksand underskattas

Att komma tillbaka till Hovet måste vara oerhört skönt för DIF-spelarna, men tveksamheterna kvarstår. En ifrågasatt tränare, en trupp som inte når upp i standard och fyra raka förluster är trots allt just – fyra förluster.

Framförallt är det målskyttet som stockholmarna sviker i. Offensiven har inte alls fått fart det har bara blivit ett mål framåt per match i samtliga av de där fyra förlustfajterna.

På besök kommer alltså ett fasansfullt formstarkt Leksand. Sex av de åtta senaste vunna, eller tre raka, och häromdagen kördes serieledande Frölunda över med 4-0. Utmärkt prestation från första till sista minut – trots att hela sex man saknades inför matchen. Ersättande juniorerna kom in med fart och fläkt; imponerade stort.

– Jag ser bara möjligheter. Vi är heta nu och får gå lite på adrenalin i nästa match. Vi har allt att vinna och inget att förlora, skönt att gå in med den känslan, säger Johan Porsberg enligt Aftonbladet inför matchen.

Självklart ska Djurgården vara favoriter, men i min bok har Leksand mer än 50% chans att knipa minst en pinne på Hovet.

Därför spelas Leksand +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2 – till 2,04 x insatsen hos Betrally, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Leksand +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,04 (Jämför alla odds)
Bolag: Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 10/12
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 53%
X: 22%
2: 37%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 49%