8 april 2019 timrå oskarshamn speltips shl kval

Speltips, Oskarshamn – Almtuna 16/11: Bra känsla – de vinner!

Med det tunna matchutbudet tar vi tillfället i akt och letar oss ner i Hockeyallsvenskan, var det väntar match mellan Oskarshamn och Almtuna. Värden är nedplitade som rätt klara favoriter, men vi undrar om det ändå inte finns en liten värdehacka att hämta på spelen till deras favör.

18 matcher in i Hockeyallsvenskan har vi fått se såväl fiaskon som otippade succéer. Såklart, men detta spelår är Hockeyallsvenskan någonting alldeles extra.

En av de förstnämnda är just Almtuna, som från flera håll var tippade att fajtas om biljetterna uppåt i seriesystemet, till det svenska finrummet. Chansen till det lever fortfarande, man faktum är att de inte är bättre placerade än nia – död mark – med så lite som 25 pinnar inspelade. När, om, vänder det?

Nu har ju inte Oskarshamn varit speciellt mycket bättre med deras pott på 28 pinnar, men känslan är klart bättre hos dem eftersom de är i en klart bättre period och till skillnad från motståndet rört sig uppåt i tabellen de senaste veckorna.

Formstarkt mot bortasvagt

Det blåser alltså medvind för Oskarshamn och med tanke på vilken styrka de visat upp på hemmais lockar ettan rejält.

Men vi startar i den andra änden; Almtunas misär. De åkte på en käftsmäll deluxe när Vita Pantern kom på besök senast och förlustsiffrorna skrevs hela 0-4. Det var den fjärde förlusten på de fem senaste matcherna, varav tre under ordinarie tid.

Om vi tittar över ett hela säsongen – främsta orsaken till fiaskot? Det katastrofalt usla PP-spelet. Mindre passande då Oskarshamn är löjligt stabila i numerärt underläge. Blir svårt i de sekvenserna, som såklart kommer dyka upp.

Oskarshamn, ja. Imponerade stort senast när de vann över Modo efter straffar på bortais och innan dess snurrades Timrå upp med 5-2. Mer eller mindre bara positiva besked och det märks på spelarna att de växer med resultaten och de positiva prestationerna. Moralstärkande.

Gillar ettan starkt och den spelas till 2,10 x insatsen hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Oskarshamn vinner, rak etta
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, onsdag 16/11
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:
1: 48%
X: 24%
2: 32%
Över 2,5 mål: 56%
Under 2,5 mål: 42%