Speltips, Växjö Lakers – Skellefteå AIK 30/12: Riktigt bra spel hittat

Spelbloggare Publicerat: 29 December 2016

2016 ska avslutas och i Vida Arena kommer Växjö Lakers och Skellefteå AIK mäta musklerna mot varandra under fredagskvällen. Det mesta tycker vi talar för värdens favör – och till de uppdukade siffrorna är ett spel motiverat.

Ett fantastiskt ishockeyår ska få sitt slut när 2016 skiftar till 2017, men innan dess bjuds det på en handfull matcher som har potential att bli någonting alldeles extra – denna, såklart, inkluderad.

En tungviktsfajt får det här ändå kallas för. Både Växjö och Skellefteå har varit lyckosamma de senaste åren och här är det trean mot femman i SHL – en lika spännande som betydelsefull match.

Topp tre i serien har spurtat ifrån lite och mellan de här två är avståndet på fem poäng. Skellefteå är i ett löjligt tajt skikt av tabellen; fyra lag står, liksom dem, på 48 inspelade pinnar och ända ner till nian Malmö har man så lite som två stycken till godo.

Hemmabetonat i inbördes statistiken

Här får vi förvånansvärt bra betalt på spelen till Växjös favör – värde finns, utan tvekan, att tälja.

Växjö Lakers är i kalasform och ser svårstoppade ut för tillfället. Efter 5-8-förlusten borta över Frölunda har fyra raka vinster radats upp, varav en i CHL. Ännu mer imponerande att resterande, alltså de i SHL, kommit på bortais – mot Linköping, Djurgården och Örebro.

Och då ska vi inte ens snacka om hemmaformen; 6/7 senaste har vunnits, däribland med hela 4-0 över just Skellefteå.

Gästerna är inte i närheten av lika vassa borta, som hemma på Skellefteå Kraft Arena. Nu ser det lite sisådär ut med formen – och när schemat är så tätt, blir formfaktorn av lite större betydelse – och det krävdes övertid för att vinna hemma mot Leksand senast. Dessförinnan; en strafftorssk över Örebro.

Resultaten brukar dessutom bli hemmabetonade när de här lagen möter varandra; hela – hör och häpna! – nio raka inbördes möten har slutat med hemmavinster.

1,79 x insatsen för att Växjö ska vinna, inklusive ÖT/straffar, tackar vi hjärtligt för, NordicBet! Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och få en unik välkomstbonus via oss – på 1 000 + 400 kronor!

Speltips:

Speltips: Växjö att vinna (inklusive övertid och straffar)
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (Unik: 1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 30/12
TV:  cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: