22 maj 2018 Washington Capitals - Tampa Bay Lightning speltips 24 december 2016

Speltips, Washington Capitals – Tampa Bay Lightning 24/12: Allt talar för seger

Förutsättningarna är minst sagt tuffa för gästande Tampa Bay Lightning mot topplaget Washington Capitals, som just nu jagar serieledningen. Det öppnar för ett spel på 1×2-marknaden.

Här har vi en stark 1×2-känsla. Det vågar vi sticka ut hakan och säga direkt.

Som ni möjligen misstänker tror vi på en hemmaseger här. Låt oss förklara varför i några enkla punkter.

  1. Washington Capitals är ett av ligans absolut starkaste lag, både på pappret och på isen. Det går inte att blunda för detta faktum. I den väldigt haltande tabellen hittar vi laget på plats nummer åtta, men då ska sägas att laget har flera matcher till godo på många av topplagen, samtidigt som det bara är sex poäng upp till serieledande Chicago Blackhawks (som har spelat fyra matcher mer än Capitals). En seger krävs alltså för att haka på i kampen om serieledningen.
  2. Formen för hemmalaget är god, samtidigt som revanchlustan är där. Laget har nämligen två raka förluster (båda med uddamålet) efter sex raka vinster. Nu vill man tillbaka in i det där eftertraktade vinnarspåret och det lär Tampa Bay Lightning får sota för.
  3. Washington Capitals är starka på hemmaplan, inte minst mot Lightning. Laget har tre raka komfortabla hemmavinster i inbördes möten och har dessutom sett starka ut inför sin hemmapublik hela säsongen. Det är en faktor som inte ska underskattas.
  4. Hemmalaget har revansch att utkräva. Lagen drabbade samman så sent som för tre veckor sedan. Då vann Lightning efter straffar. Det lär trigga Capitals till att höja sig ytterligare ett snäpp här.

Tampa Bay Lightning – svaga på bortaplan

Förutom att Capitals är ett starkt lag finns det andra skäl till att hemmalaget bör ses som favoriter här – klara favoriter dessutom. Gästerna har ingen vidare form med sig till mötet och har haft svårt att hitta det där riktiga flytet den här säsongen. Det lossnar helt enkelt inte.

Allra värst är det på bortaplan, där poängskörden varit mycket skral. En vinst på de sju senaste matcherna på bortais är siffror som talar sitt tydliga språk. Att då ta sig an ett av ligans bästa (hemma)lag kan mycket väl bli en övermäktig uppgift.

Därtill kommer skadeläget in i bilden. Steven Stamkos är som bekant borta resten av säsongen, samtidigt som en annan nyckelspelare – Ben Bishop – inte är spelklar förrän tidigast om en dryg månad. Därtill är Ondrej Palat, Nikita Kucherov och Ryan Callahan – tunga namn – mycket osäkra till spel. Ingen vidare skadesituation för gästerna alltså.

Hemmalaget har inga skador eller avstängningar att ta i beaktande.

Den raka ettan spelas till 2,10 gånger pengarna hos NordicBet (unik bonus på 1 000 kr plus 400 kr gratisspel).

 

Speltips:

Speltips:  Washington Capitals vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  NordicBet (Unik: 1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel)
Spelstopp:  01:00, lördag 24/12
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 47%
X: 25%
2: 28%