17 februari 2018 Slovenien Slovakien speltips OS

Dagens OS-guide lördag 6/8: TV-tider, odds och svenskar att hålla ögonen på

De olympiska spelen i brasilianska Rio de Janeiro är äntligen igång på allvar. Spelbloggare.se bjuder på en daglig OS-guide där det reds ut vilka svenskar du bör hålla koll på, vilka TV-tider som gäller samt hur oddsen ser ut inför dagen.

Invigningen är avklarad och den första fullspäckade tävlingsdagen står för dörren. Den första tävlingen som avgörs är rodd, där svenskan Anna Malvina Svennung hoppas ta sig vidare från försöken i singelsculler.

I övrigt är det en rad andra svenskar som är igång. Natten till söndag har vi dessutom vår första riktiga medaljchans, när Sarah Sjöström förhoppningsvis simmar final i 100 meter fjäril.

I dagens OS-guide går vi igenom vilka svenskar du bör hålla ögonen på idag, vilka TV-tider som gäller samt vilka andra höjdpunkter det kan vara värt att hålla koll på.

Ladda upp spelkassan inför OS-festen

Vi har samlat de absolut bästa bonusarna på ett ställe. Flera av bonusarna är helt unika och bara tillgängliga för våra läsare. Klicka här för att ta del av alla oddsbonusar!

Dagens OS-svenskar

02:50 ❘ Sverige – Argentina (handboll, damer) 

Det svenska handbollslandslaget kliver in i OS-turneringen med en på pappret väldigt enkel match mot Argentina. Detta blir den första av fem gruppspelsmatcher och för att lägga grunden inför framtiden krävs en övertygande svensk seger här. Den vanliga handikapplinan hos spelbolagen ligger runt -12,5 på matchen. Det är med andra ord troligt att Sverige vinner med åtminstone tio bollar.

Matchen sänds på TV3 Sport HD och Viasat OS Handboll, men går också att streama om du har Viaplay.

Spel Odds Bolag
Sverige  1,01
Oavgjort  41,00
Argentina  41,00

03:00 ❘ Brasilien – Sverige (fotboll, damer) 

Efter den bleka insatsen i premiären behöver Sverige rycka upp sig rejält spelmässigt inför matchen mot Brasilien – annars blir det väldigt tufft. Brasilien vann sin premiär med klara 3-0 mot Kina och såg väldigt starka ut inför sin hemmapublik.

Matchen sänds på TV3, Viasat Sport och Viasat OS 3, men går också att streama om du har Viaplay.

Spel Odds Bolag
Brasilien  1,70
Oavgjort  4,00 Regler och villkor gäller.
Sverige  5,20

18:00 / 03:00 ❘ Sarah Sjöström (simning) 

Tillsammans med Louise Hansson, Ida Marko Varga och Michelle Coleman ska Sarah Sjöström simma 4×100 meter frisim under lördagen. Därutöver ska Sarah Sjöström försöka knipa sitt första OS-guld den här sommaren i 100 meter fjäril. Försöken startar 18:00 och finalpasset avgörs klockan 03:00 natten till söndag. Erik Persson simmar också 100 meter bröstsim.

15:00 ❘ Fälttävlan (dressyr) 

Sara Algotsson, Frida Andersén, Ludwig Svennerstål och Anna Nilsson rider dressyr för Sverige redan klockan 15:00 på lördagseftermiddagen.

13:30 ❘ Anna Malvina Svennung (rodd)

Anna Malvina Svennung går in i försöken singelsculler med förhoppningen om att ta sig vidare till en semifinal. Den avgörs isåfall två dagar senare, närmare bestämt på måndag klockan 13:30.

Dagens höjdpunkter

Att det är svenskarna som är dagens höjdpunkt säger sig själv, men faktum är att den första riktiga tävlingsdagen i de olympiska spelen 2016 bjuder på en rad andra höjdpunkter. För den som älskar tennis smyger herr- och damturneringens första omgång igång under lördagen, där vi får se flera av de stora giganterna direkt.

Därutöver spelas det bordtennis, landhockey, beachvolleyboll och skjuts bågskytte. Då har vi ändå inte nämnt tio andra idrotter som kör igång under lördagen. Scrolla ner till vår tablå för att inte missa vad som händer och sker borta i Rio.

Dagens TV-tider

Viasat sänder totalt 2000 timmar från OS den här sommaren och det mesta streamas dessutom genom Viaplay för dig som vill följa tävlingarna i datorn, mobilen eller surfplattan. I den dagliga OS-guiden på Spelbloggare.se kan du följa hela tablån av sport som erbjuds under den specifika dagen.

 

Vilka vinner damernas OS-fotboll?

OS-mästare Odds Bolag
USA  2,34
Tyskland  4,50
Brasilien  7,50
Frankrike  7,50 Regler och villkor gäller.
Kanada  13,00
Australien  18,00
Sverige  15,00 Regler och villkor gäller.
Kina  25,00
Nya Zeeland  101,00
Colombia  101,00
Sydafrika  151,00
Zimbabwe  301,00