25 februari 2018 TV Guide Vinter-OS 2018 Sydkorea tv-tider svenska medaljchanser svenskar

Dagens OS-guide: TV-tider, odds och svenskar att hålla ögonen på

De olympiska spelen i brasilianska Rio de Janeiro smyger igång redan under onsdagen – trots att invigningen är först på fredag. Spelbloggare.se reder ut odds, förutsättningar, TV-tider och svenskar att hålla koll på från den första tävlingsdagen.

Då står den första tävlingsdagen i 2016 års OS äntligen för dörren. Två dagar innan den officiella invigningen smyger OS-fotbollen igång med en drös matcher från damturneringen.

Först ut är lämpligt nog det svenska landslaget, som ställs mot Sydafrika på Olympiastadion i Rio de Janeiro. Det blir en intressant utmaning direkt. Om alla bitar faller på plats kan Sverige faktiskt vara en realistisk kandidat till en OS-medalj, men då krävs att nyckelspelare som Nilla Fischer och Lotta Schelin verkligen presterar på topp.

I övrigt spelas ytterligare fem matcher från OS-fotbollen. Den sista spelas så sent som 03:00 natten till torsdag. Det finns med andra ord en hel kväll, från 18:00 och framåt, som går att tillgängliga OS-fotboll för den som vill.

Ladda upp spelkassan inför OS-festen

Vi har samlat de absolut bästa bonusarna på ett ställe. Flera av bonusarna är helt unika och bara tillgängliga för våra läsare. Klicka här för att ta del av alla oddsbonusar!

Dagens OS-svenskar

Det svenska damlandslaget i fotboll tar sig alltså an Sydafrika i OS-premiären. Matchen spelas klockan 18:00 på Olympiastadion i Rio de Janeiro och är inte bara den första matchen för Sverige, utan också den första matchen i hela OS-turneringen. Sydafrika och Sverige spelar i Grupp E tillsammans med Brasilien och Kina. En trepoängare redan i premiären vore därmed klokt i jakten på avancemang.

Matchen sänds på TV3, Viasat Sport och Viasat OS 3. Det går också att streama matchen genom Viaplay.

Spel Odds Bolag
Sverige  1,22
Oavgjort  7,00 Regler och villkor gäller.
Sydafrika  16,00

Dagens höjdpunkt

Den hetaste matchen den första OS-dagen är utan tvekan Sveriges öppningsmatch mot Sydafrika – åtminstone ur ett svenskt perspektiv. Som fotbollsmatch betraktad är troligen mötet mellan Brasilien och Kina aningen bättre, inte minst med tanke på att det alltså är värdnationens första OS-match den här sommaren.

Att OS smyger igång redan två dagar innan den officiella invigningen är annars höjdpunkten med dagen. Det tänker vi inte protestera mot.

Dagens TV-tider

Viasat sänder totalt 2000 timmar från OS den här sommaren och de går ut hårt redan den första dagen. Samtliga sex matcher från OS-fotbollen sänds. Varannan match går på Viasat Sport och varannan sänds på Viasat Fotboll.

18:00 sparkar alltså Sverige – Sydafrika igång. Nio timmar senare är det dags för den första dagens allra sista match, Frankrike – Colombia. Samtliga matcher finns också tillgängliga på Viaplay.

 

Vilka vinner OS?

OS-mästare Odds Bolag
USA  2,34
Tyskland  4,50
Brasilien  7,50
Frankrike  7,50 Regler och villkor gäller.
Kanada  13,00
Australien  18,00
Sverige  15,00 Regler och villkor gäller.
Kina  25,00
Nya Zeeland  101,00
Colombia  101,00
Sydafrika  151,00
Zimbabwe  301,00