Inför grupp B, EM 2016: Oddsen och förutsättningarna

Spelbloggare Publicerat: 27 April 2016

Det är bara månader kvar till sommarens stora händelse – det europeiska mästerskapet i Frankrike. Spelbloggare.se checkar av grupperna och fortsätter vidare med grupp B, där bland andra England och Ryssland medverkar.

Läs mer: Här hittar ni vår speltips sida inför Fotbolls-EM 2016 i Frankrike med alla våra artiklar inför turneringen.

ComeOn! erbjuder marknadens bästa välkomstbonus. Öppna ett konto hos dem och få hisnande 3 000 kronor extra! Missa inte det!

EM 2016 är ett av årets största händelser och här på Spelbloggare.se kommer vi storsatsa inför och under mästerskapet. Grupperna betas av och speltips kommer levereras till samtliga fajter. Missa inte det!

Kvalet

England
Ett kval kan toppas och ett kval kan domineras. England lämnade kanske bäst besked av alla större nationer i kvalet, när man kammade helt rent – plockade tio vinster av tio möjliga. Relativt enkelt spelschema, men exempelvis fanns också Schweiz, som är en intressant fotbollsnation, med och att vinna dubbelt, hemma och borta, över dem är imponerande. Och målskillnaden? Galna 31-3.

Klarar Roy Hodgson och hans mannar att hålla flaggan uppe även när nivån trissas upp ännu mer?

Ryssland
En rekordbetald och meriterad Fabio Capello var nära att sänka det ryska skeppet i kvalspelet från sin tränarposition. Mörker och misär.

Men sedan, när vindarna blåste var som värst, fick italienaren lämna till plats för omtyckte Leonid Slutsky. Och det tränarbytet fick effekt direkt – de tre avslutande matcherna innebar att andraplatsen plockades och att Sverige, som man också vann över under den här slutspurten, petades ner från andraplatsen. Är Slutsky rätt man att föra Ryssland  tillbaka till den absoluta toppen?

Wales
Historia är skriven! Wales plockade en fin andraplats i kvalgrupp B – hamnade ovanför exempelvis Bosnien och Israel – och har nått deras första europeiska mästerskap sedan 1957. Den defensiva stabiliteten var utmärkande och att bara fyra mål släpptes in på 10 matcher är ett styrkebesked av den större modellen. Å andra sidan blev det näst minst mål framåt med 11 strutar, endast jumbon tillika blåbäret Andorra var sämre.

Slovakien
Gruppen har en EM-debutant i Slovakien, som också nådde VM 2010. Slovakien var ett av de största utropstecknen under kvalet och kunde trots tufft motstånd lösa en andraplats i gruppspelet, bakom eminenta Spanien i topp. Man hamnade ovanför ett starkt Ukraina, vilket får ses som en lika stor skräll som det är imponerande. Också intressant att bortaspelet, på pappret, var starkare än hemmaditot.

Förutsättningarna

Givna favoriter är såklart England, men de brukar just vara starka i kvalen och svika i mästerskapen. Ett oroväckande facit har man haft och till viss del handlar det säkert om att, kort och enkelt, döda spöket. Kvalité, det finns det ju.

Dock är det ett tufft motstånd de ställs mot. Ryssland är, föga förvånande, andrafavoriter och har en hög potential, men det återstår ännu att se om problemen som man hade innan slutet av kvalet helt berodde på Fabio Capello eller ej – för så överdrivet mycket har de inte bevisat, ryssarna.

Där bakom finns EM-debutanten Slovakien och Wales– två fotbollsnationer som växt enormt på senare år. Gemensamt har de båda att startelvorna, de främsta pjäserna, håller klass men att det finns viss avsaknad av bredd. Hur det blir beror mycket på fixstjärnorna Gareth Bale, Wales, och Marek Hamsik, Slovakien.

Känslan är, hur som haver, att det finns skrällpotential i grupp B…

Oddsen – de vinner grupp B

Vinnare Odds Bolag
England 1,91 betrally logo
Ryssland 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Wales 6,00 williamhill logo
Slovakien 11,00 betstarsknapp logo

Oddsen – de vinner EM

Vinnare Odds Bolag
England 10,00 betsafe logo
Ryssland 75,00 expekt logo
Wales 81,00 ladbrokes logo
Slovakien 151,00

Spelschema

Omgång 1:
Lördag 11/6 18:00, Wales – Slovakien
Lördag 11/6 21:00, England – Ryssland

Omgång 2:
Onsdag 15/6 15:00, Ryssland – Slovakien
Torsdag 16/6 15:00, England – Wales

Omgång 3:
Måndag 20/6 21:00, Slovakien – England
Måndag 20/6 21:00, Ryssland – Wales

 

Vilka vinner grupp B?

Vinnare Odds Bolag
England 1,91 betrally logo
Ryssland 4,33 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Wales 6,00 williamhill logo
Slovakien 11,00 betstarsknapp logo