Grupp A 21/4

Inför grupp A, EM 2016: Oddsen och förutsättningarna

Det är bara månader kvar till sommarens stora händelse – det europeiska mästerskapet i Frankrike. Spelbloggare.se checkar av grupperna och inleder förstås med – grupp A, vilken värdlandet är en del av. 

Passa på! Ni läsare hos oss får ta del av en unik välkomstbonus hos Titanbet – 2 000 kronor istället för 1 000 kr!

EM 2016 är en av årets största händelser och här på Spelbloggare.se kommer vi storsatsa inför och under mästerskapet. Grupperna ska betas av och speltips kommer levereras till samtliga fajter. Missa inte det!

Kvalet

Frankrike
Slapp kvalspela som värdnation för mästerskapet.

Schweiz
Till slut blev det en bekväm historia för Schweiz, kvalspelet. Det blev en andraplats bakom suveräna England, vilka man förlorade dubbelt mot. Annars? En bortatorsk mot Slovenien och sju fullpottare. Relativt enkelt motstånd, det ska nämnas. Hur står man upp mot de europeiska jättarna? Det får tiden utvisa…

Rumänien
Kvalets lättviktsgrupp hamnade Rumänien i – och efter 10 matcher landade man på fem vinster och fem oavgjorda, vilket räckte till andraplatsen, precis bakom Nordirland. Å ena sidan starkt att nå hit, men de stora hindren har ännu inte kommit. Plus – endast två insläppta mål. Minus – skyttet.

Albanien
Det ska bli intressant att följa Albanien efter att vi fick se vad de kunde åstadkomma i kvalet. Imponerande att hamna ovanför Danmark, som sedermera torskade playoffrundan, och den stora orsaken till hur man nått hit är – att man vann de matcherna som skulle vinnas. Stabilitet. Är detta en möjlig uppstickare?

Förutsättningarna

Grupp A innehåller nationerna – Frankrike, Schweiz, Rumänien och Albanien.

Värdlandet Frankrike är förstås stora favoriter till att toppa gruppspelet, men även vinna hela kalaset tillsammans med Tyskland. De har förvisso inte haft den enklaste uppladdningen – framförallt med sexskandalen, som i sin tur inneburit att Karim Benzema stängts av från landslaget – men har en slagkraftig trupp och ska kunna ställa till det för motståndarna på hemmaplan.

Schweiz är naturligtvis den stora utmanaren där bakom och lär även de lösa en slutspelsbiljett, allt annat skulle förvåna. De presterade helt okej i kvalet och har flera intressanta spelare med stor potential – en av dessa är Stokespelaren Xherdan Shaqiri.

Den väntade bottenduon, Rumänien och Albanien, är i kvalité flera snäpp bakom de ovanstående. Fyra av de sex treorna från gruppspelen avancerar också vidare till slutspelet och en inte alltför långsökt gissning är att just dessa två kommer få slåss om den platsen. Där är Rumänien den stora favoriten, men så starka som Albanien var i kvalspelet kan de absolut skrälla.

Oddsen – de vinner grupp A:

Spel Odds Bolag
Frankrike 1,40
Schweiz 5,50
Rumänien 10,00
Albanien 28,00

Oddsen – de vinner EM:

Spel Odds Bolag
Frankrike 4,50
Schweiz 71,00
Rumänien 261,00
Albanien 501,00 Regler och villkor gäller.

Fler och mer detaljerade odds hittas i vår oddsjämförelse.

Spelschema:

Omgång 1: 
Fredag 10/6 21:00, Frankrike – Rumänien:
Lördag 11/6 15:00, Albanien – Schweiz

Omgång 2:
Onsdag 15/6 18:00, Rumänien – Schweiz
Onsdag 15/6 21:00, Frankrike – Albanien

Omgång 3: 
Söndag 19/6 21:00, Schweiz – Frankrike
Söndag 19/6 21:00, Rumänien – Albanien

 

 

 

 

Vilka vinner grupp A?

Vinnare Odds Bolag
Frankrike 1,40
Schweiz 5,50
Rumänien 10,00
Albanien 28,00