Häcken Cork City 14 juli 2016

Långtidsspel, Allsvenskan 2016: Han vinner den allsvenska skytteligan

Allsvenskan 2016 närmar sig med stormsteg. Spelbloggare.se har tagit fram en lathund för hur du ska tänka när du tippar vem som vinner skytteligan. Vår kandidat ger 10,00 gånger pengarna.

Vi på Spelbloggare.se kan i samarbete med Unibet erbjuda en fördubblad bonus hos det fullfjärdade spelbolaget – 200% upp till 2 000 kronor.

Nu återstår det inte mer än två dygn innan den allsvenska premiären 2016 går av stapeln nere i Malmö. Hemmalaget Malmö FF tar sig an de regerande mästarna IFK Norrköping i en ren repris på förra årets guldmatch. Den vann som bekant IFK Norrköping.

I det här speltipset tänkte vi presentera vår kandidat till skytteligavinnaren. I år finns det flera heta kandidater till det priset och precis som vanligt gäller det att hålla ett par saker i huvudet innan man placerar sitt spel på skytteligavinnaren.

Kommer spelaren vara kvar hela säsongen?
Allsvenskan är en liga som ligger relativt långt ner i näringskedjan. Under sommarfönstret finns en överhängande risk att de tongivande spelarna under våren får anbud som varken klubben eller spelaren kan säga nej till. Det blir svårt att vinna skytteligan på bara en vårsäsong. Inför 2016 är risken väldigt stor att spelare som Emir Kujovic, Gustav Engvall och Jo-Inge Berget lämnar under sommaren, vilket diskvalificerar dem som våra skytteligatips.

Hur bra är spelaren på konstgjort underlag?
9 av 16 allsvenska lag spelar på plastbaserat underlag under 2016. Det betyder att alla lag spelar minst nio matcher på plast. Vissa spelare trivs inte alls lika bra då och blir därigenom mindre troliga som skytteligavinnare. Ett sådant exempel är Markus Rosenberg.

Hur kommer spelarens lag att prestera?
Hur bra en spelare än är går det inte att underskatta medspelarnas betydelse för att han ska kunna vinna skytteligan. Visst, Niklas Skoog lyckades med konststycket att vinna den allsvenska skytteligan trots att hans lag, Västra Frölunda, åkte ut ur Allsvenskan på 90-talet, men generellt sett är det betydligt enklare att vinna skytteligan i ett topplag. Viktigt är att laget spelar en offensiv fotboll.

Han vinner skytteligan 2016

I våra ögon är Paulinho favoriten till att vinna den allsvenska skytteligan år 2016. BK Häcken har gjort ett riktigt klipp i den brasilianska anfallaren, som redan förra säsongen visade prov på sin målfarlighet.

På 14 matcher (han anlände inför höstsäsongen) lyckades Paulinho trycka in hela 11 mål. Det är anmärkningsvärt starkt och är ett målsnitt som hade gjort honom till allsvensk skytteligavinnare redan 2015 – om han hade spelat hela säsongen.

BK Häcken är ett offensivt starkt lag, som bevisligen är någonting på spåren i år. Laget har tagit sig hela vägen till en cupfinal och har ett intressant lag, med väldigt offensiv betoning. Det är som upplagt för att Paulinho ska göra en hel del mål, inte minst då han besitter en del individuella kvalitéer av mycket, mycket hög allsvensk klass. Han har förmågan att göra mål på flera olika sätt, ofta helt på egen hand.

Hos Unibet får vi 10,00 gånger pengarna på att Paulinho vinner skytteligan. Samma spel finns till liknande odds hos flera bolag, däribland bet365 och Betsson.

 

SISTA DAGEN ATT UTNYTTJA BONUSEN HOS UNIBET: Vi på Spelbloggare.se kan i samarbete med Unibet erbjuda en fördubblad bonus. Utnyttja bonusen nu och gå in på Paulinho som allsvensk skytteligavinnare 2016? 200% upp till 2 000 kronor.

Speltips:

Speltips:  Paulinho vinner skytteligan
Odds:  10,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (SISTA DAGEN: 2 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:00, lördag 2/4

 

 

Vem vinner skytteligan?

Spel Odds Bolag
Vidar Örn Kjartansson  7,50
Markus Rosenberg  9,00 Regler och villkor gäller.
Tobias Hysén  9,00
Emir Kujovic  9,00 Regler och villkor gäller.
Paulinho  10,00 Regler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent:

Vidar Örn Kjartansson: 13%
Markus Rosenberg: 11%
Tobias Hysén: 11%
Emir Kujovic: 11%
Paulinho: 10%