Långtidsspel, ATP World Tour Finals: Han går vidare till semifinal

Simon Pålsson Publicerat: 13 November 2016

Årets sista riktigt tunga tennisturnering står på schemat den kommande veckan. Världseliten gör upp om äran och 7,5 miljoner dollar. Spelbloggare.se har hittat ett fint långtidsspel.

London står värd för ATP World Tour Finals, där ATP-tourens åtta bästa (och tillgängliga) spelare gör upp om årets sista tunga titel. Med 7,5 miljoner dollar i prispotten finns det en hel del att spela om.

I den här turneringen får vi för första gången på länge se en annan världsetta än Novak Djokovic. Skotten Andy Murray har seglat förbi serben efter en väldigt fin säsong. Det gör att det plötsligt är Andy Murray som kliver in i turneringen som favorit.

ATP World Tour Finals avgörs i ett gruppspel med efterföljande semifinaler och final. I gruppspelet möts fyra spelare i inbördes möten. De två bästa från varje grupp går vidare till semifinal. Det trevliga med ATP World Tour Finals är att samtliga matcher som spelas är riktiga godbitar och i slutspelet får vi verkligen se matcher mellan de absolut bästa.

Milos Raonic ska inte underskattas

Så här i slutskedet av säsongen finns det många trötta ben och huvuden. Här gäller det att kräma ut det absolut sista av tennisåret 2016. Det ska sägas att den här turneringen aldrig riktigt fått samma glans som Grand Slams, men som en slags avslutning på året fyller den ändå en funktion.

Andy Murray får gälla som favorit med Novak Djokovic som outsider. Marin Cilic kommer till turneringen med en formtopp medan Stan Wawrinka och Milos Raonic är så duktiga spelare att de aldrig kan räknas bort. Kei Nishikori kan också slå ut samtliga spelare i världen när han har en bra dag. Med andra ord är det ganska öppet.

Det är dock tydligt att grupp B, den som också kallas Group Ivan Lendl, är aningen svagare. Gael Monfils, Novak Djokovic, Milos Raonic och Dominic Thiem gör upp om två semifinalplatser. Gael Monfils lär få svårt att hävda sig, hur stor bolltalang han än må vara. Milos Raonic besegrade fransmannen med klara 2-0 i första omgången. Dominic Thiem är fortsatt ung och väldigt ojämn. Han lär inte räcka till. Inte än.

Vår känsla är med andra ord att Milos Raonic är den som gör storfavoriten Novak Djokovic sällskap till semifinalerna från den här gruppen. 2-0-vinsten mot Gael Monfils var ett bra förstasteg. Nu krävs bara vinst mot Dominic Thiem för att det ska vara klappat och klart. Milos Raonic till semifinal spelas till 1,80 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Milos Raonic slutar topp 4
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
TV:   Turneringen sänds på Cmore. (TV-tablå)

 

 

 

 

Vem vinner turneringen?