Speltips, AIK – Hammarby 28/8: Skållheta Stockholmsderbyt är här!

Spelbloggare Publicerat: 27 August 2016

Ett hyfsat rejält oddsdropp till trots – vi på Spelbloggare finner alltjämt värde spelvärde i ett visst objekt inför Stockholmsderbyt mellan AIK och Hammarby på Nationalarenan. Håller solnaiterna för deras favoritskap eller kan formstarka Hammarby skrälla till det?

Det är med uppåtpekande formkurvor båda parter kommer in till det här derbyt – men klubbarna är ändock i helt två olika verkligheter. Tabelltrean AIK har visserligen viss chans på titeln, men får i första hand fokusera på att plocka en av Europabiljetterna, fästa deras position uppe i den allsvenska toppen.

Gästande Hammarby, då? De var bara för ett par veckor sedan svårt inblandade i bottenstriden, vilken de inte helt kan viftas bort från nu heller – men visst ska det en hel del till för att de ska tappa in fem pinnar ner till kvalplatsen och med flera konkurrenter däremellan. Formraden står i 3-1-0; tre vinster, ett kryss och en förlust och nu senast väjdes Blåvitt undan med 2-0 hemma på Tele2 Arena.

De helt klara truppbeskeden är inte lämnade i skrivandets stund, men det ser relativt ljust ut på båda fronter – få skador som stör, och heller inga nya.

Ettan betalar okej

Givetvis ska AIK vara klara favoriter och fastän den raka ettan droppat med runt tio punkter sedan släpp, kan vi inte hålla oss borta från den – till helt acceptabelt betalt. Vi är med andra ord rätt säkra på att solnaiterna plockar ännu en derbytrea och stärker deras position i den allsvenska toppstriden.

Den främsta anledningen till detta? Helt enkelt den stora klasskillnaden. AIK är flera snäpp vassare, ska och tillhör också den allsvenska toppen medan Hammarby på sin höjd har i mittenskiktet, närmare botten än toppen, att göra.

Senast för bara runt en månad sedan fick vi också skåda denna klasskillnad när AIK vann komfortabelt med 3-0 över sina rivaler på Tele2 Arena…

Efter den matchen har Hammarby förvisso samlat krafterna och stått för flera bra prestationer samt resultat efter varandra, men då har de också mött motståndarna vid rätt gynnsamma tillfällen; exempelvis ett då Europaaktuellt och halvfokuserat Blåvitt senast.

Sedan är AIK klart förstärkta inför matchen. Chinedu Obasi och John Chibuike har hämtats in och de kommer helt klart lämna positiva avtryck i Solnaklubben. Klasspelare.

Blir det här tillfället då de tas ner på jorden på nytt, Hammarby?

Den raka ettan spelas till 1,83 x insatsen hos vår favoritbookie, William Hill, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos. Hämta den här!

Speltips:

Speltips: AIK vinner, rak etta
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 28/8
TV:  cmoresport logo cmorelivetre logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: