2018 november 29 speltips malmö ff genk europa league

Speltips, AIK – Malmö FF 17/7: Kärt återseende på Friends Arena

AIK mot Malmö FF. Rikard Norling mot Malmö FF. Söndagens match på Friends Arena blir sannerligen en match med en extra krydda. Därutöver väntas en mycket intressant fotbollsmatch mellan två av ligans guldkandidater.

Efter 2,5 år i klubben lämnade Rikard Norling plötsligt Malmö FF för att prova vingarna i den norska klubben Brann. Där gick det rent ut sagt åt skogen för Rikard Norling, som till slut fick lämna sitt uppdrag. Lämpligt nog fanns det senare en plats ledig i AIK, klubben som Rikard Norling är starkt förknippad med.

Nu får 45-åringen hur som helst återförenas med det Malmö FF han så ofta pratar väldigt varmt om. Det var där han knep ett SM-guld 2013 och det var där han spelade Europa League. Det var också där han fick en tät relation med supportrarna, mycket tack vare sin öppna och speciella stil.

Förutom att AIK och Malmö FF är två av storklubbarna inom svensk fotboll är hela sagan Rikard Norling någonting som ger söndagens match mellan lagen en extra krydda. Som fotbollsmatch betraktat är förutsättningarna också väldigt goda. Det brukar vara en garanti med händelserika, tuffa och täta matcher när de här lagen drabbar samman.

Tillknäppt? Det ligger nära till hands!

Snart är halva säsongen avklarad och i toppen hittar vi Malmö FF, som imponerat till och från. Vad som imponerat allra mest är skåningarnas förmåga att vinna sina matcher. Efter 13 omgångar har de nämligen fortfarande inte kryssat en enda gång.

AIK å sin sida har haft lite svårare att hitta kontinuitet i sina prestationer, men laget har smugit med i toppen ändå. Skulle Gnaget vinna den här matchen är det plötsligt bara fyra poäng upp till förstaplatsen. I den allsvenska omstarten knep laget en poäng borta mot Kalmar FF. En besvikelse. Utöver det allsvenska spelet hoppas laget nu kvala in till Europa League. Kvalet pågår i just nu och frågan är om det påverkar både den mentala och fysiska biten hos spelartruppen?

I Malmö FF kommer inte Behrang Safari, Tobias Sana eller Andreas Vindheim till spel. Oscar Lewicki är dock tillbaka i truppen. I hemmalaget tros varken Dickson Etuhu eller Niclas Eliasson vara i tillräckligt bra matchform för att matchas.

Inför den här matchen är känslan att en tillknäppt match ligger nära till hands. Inte sällan är det just detta vi får se när dessa båda lagen drabbar samman. Malmö FF har också lagt till en klart mer defensivt organiserad approach till sina tuffa matcher, speciellt sådana på bortaplan. Laget har hållit nollan i sju av sina tio senaste allsvenska matcher. Det säger en hel del.

I vår värld känns det som att underspelet ligger nära till hands här. AIK har inte sett särskilt sprudlande ut, samtidigt som Malmö FF väntas kontrollera och stänga till den här matchen. Skåningarna hoppas troligen vinna med 0-1. Vår känsla är att 0-0 eller 1-1 också ligger nära till hands. Därför spelar vi under 2,5 mål i matchen till 1,90 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål i matchen
Odds:  1,90 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, söndag 17/7
TV:     (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 31%
X: 30%
2: 41%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 53%