15 oktober 2017 AIK Jönköping Södra

Speltips, AIK – Örebro 28/5: Hett toppmöte på Friends Arena

Det är turbulent runt AIK inför våravslutningen mot Örebro SK, ett lag som har imponerat stort under de inledande elva matcherna av Allsvenskan. Frågan är om gästerna kan utnyttja den skakiga situationen i hemmalaget?

Två lag som trots allt inlett den allsvenska säsongen på ett bra sätt, AIK och Örebro SK, drabbar samman i den allsvenska våravslutningen på Friends Arena.

Vi har ett AIK som varit synonymt med turbulens under hela våren mot ett Örebro SK som äntligen presterat på en hög nivå även under vårsäsongen. De senaste säsongerna har vi lärt känna Alexander Axéns lag som ett gäng vars höga nivå inte visar sig förrän till hösten.

Där och då har laget visat prov på ett vägvinnande spel i match efter match och hållit ett guldsnitt när det kommer till poänginsamlandet. 22 inspelade poäng på 11 matcher är guldsnitt redan nu och vem vet vad som kan hända senare i höst? Att ta sig till Friends Arena är hur som helst alltid svårt, inte minst då Örebro är vana vid plastmatta. Om det är någon gång man ska möta AIK är det kanske trots allt nu?

Turbulens i AIK tar ny skepnad

För någon vecka sedan bottnade turbulensen kring AIK i tränarfrågan, där Andreas Alm fick lämna sin post till förmån för Rikard Norling. Det var ett tränarbyte som det hade spekulerats om i månader och som låg där och puttrade i bakgrunden. Själva övergångsfasen blev inte särskilt snygg och skriverierna var igång. AIK tacklade det väl och har nu knipit tre tunga vinster.

Nu är känslan dock att smekmånaden för Rikard Norling är över. Den där omedelbara effekten som en ny röst i omklädningsrummet kan ge känns förbrukad, vilket inte minst syntes i den krampaktiga insatsen mot Gefle senast. Då blev det trots allt en 1-0-seger, mest tack vare att Gefle är så förskräckligt svaga för tillfället.

Därtill har lite ny turbulens blossat upp. Carlos Strandberg har åkt på en avstängning efter att tagit strypgrepp på en lagkamrat i samband med matchen senast. Han spelar därmed inte matchen, vilket är ett stort avbräck. Han har varit lagets klart viktigaste spelare så här långt.

Känslan är att ett formsvagt Örebro SK kan ha den bästa chansen på länge att rubba AIK. Hemmalaget är skakat, lite lätt sargat och balansen är inte där. Därför tycker vi att över dubbla degen – 2,02 gånger pengarna – på Örebro +0,5 (samma som X2) är lite väl högt hos bet365. Det spelas.

Speltips:

Speltips:  Örebro SK +0,5  (X2)
Odds:  2,02 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  16:00, lördag 28/5
TV:      (TV-tablå)
Stream:   

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 53%
X: 25%
2: 23%
Över 2,5 mål: 63%
Under 2,5 mål: 40%