AIK

Speltips, AIK – Västerviks IK 14/12: Undervärderade gäster

Hockeyallsvenskan bjuder på tre heta matcher under onsdagskvällen. Spelbloggare.se fokuserar på matchen mellan AIK och Västerviks IK, där gästerna känns aningen undervärderade av spelbolagen.

Inga SHL-matcher står på schemat under onsdagen. Istället är det Hockeyallsvenskan som är i fokus med tre intressanta matcher. Vår match blir den mellan AIK och topplaget Västerviks IK.

Hemmalaget har haft en tung vecka inför den här matchen. AIK har med sig tre raka förluster och får nu besök av ett starkt lag som huserar i toppskiktet av tabellen. Å andra sidan har AIK med sig en 4-1-seger från det senaste mötet mot just Västerviks IK, då på bortaplan.

Vad som också är intressant att ha med sig är hur målrika matcher AIK spelar. Det beror egentligen inte bara på att offensiven är bra, utan laget har också en dålig vana att släppa in lite för många mål. 27 insläppta mål på de sju senaste matcherna ger ett snitt på närmare fyra insläppta mål per match.

Västerviks IK vill studsa tillbaka

Efter en väldigt fin säsong har Västervik hängt med bra i toppen av den hockeyallsvenska tabellen. Just nu har laget plockat 48 poäng på sina 26 inledande matcher. Därmed är det bara fem poäng upp till serieledande BIK Karlskoga.

Inför den här matchen har laget två raka förluster. I vår värld är det högst osannolikt att en tredje raka seger skulle komma. 4-1-förlusten i senaste mötet mot AIK lär fungera som extra tändvätska.

Vår känsla är att ett defensivt skakigt AIK lär få svårt att stå emot ett starkt och revanschsuget bortalag. Hos Ladbrokes (1 000 kr bonusspel) spelar vi därför Västerviks IK över 2,5 mål (inklusive förlängning). Det finns till 2,30 gånger pengarna.

Speltips:

Speltips:  Västerviks IK över 2,5 mål (inklusive förlängning)
Odds:  2,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp:  19:00, onsdag 14/12
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv. (TV-tablå)
Stream:   

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 50%
X: 23%
2: 33%
Över 4,5 mål: 63%
Under 4,5 mål: 40%