Speltips, Albert Montanes – Elias Ymer 12/7: Tuff match direkt för svenskhoppet

Simon Pålsson Publicerat: 11 July 2016

Elias Ymer bär hemmapublikens förväntningar på sina axlar inför ATP Båstad, där han är den enda svensk med potentialen att nå långt i turneringen. Albert Montanes är säkerligen sugen på att krossa den drömmen redan i första omgången.

Det stora svenskhoppet i ATP Båstad heter Elias Ymer. Trots att tennistalangen inte har haft en vidare bra säsong i år är det fortfarande han – tillsammans med sin numera skadade bror Mikael Ymer – det omedelbara hoppet inför framtiden inom svensk tennis.

I sina bästa stunder håller Elias Ymer bra klass och han ligger just nu på gränsen till att försöka göra avtryck på ATP-touren. På Challenger-touren har vi sett svensken prestera bra under två säsonger, men det där sista steget är det svåra att ta.

Hemma i Båstad är Elias Ymer den väntade publikfavoriten. Om det vill sig riktigt väl kan 20-åringen rent av avancera tämligen långt i turneringen. En potentiell seger mot Albert Montanes innebär troligen att Fernando Verdasco väntar i den andra omgången. En tuff motståndare, minst sagt.

Två väldigt jämna spelare

Inför matchen mellan Albert Montanes och Elias Ymer är känslan att det här är två jämna spelare. Just här och nu – baserat på form och underlaget som väntar – är Albert Montanes ingen underdog i en match mot Elias Ymer. Men med tanke på att matchen faktiskt spelas på svensk mark, där vi bara kan tänka oss hur taggad Elias Ymer är på att prestera bra, är det ändå svensken som får gälla som knapp favorit enligt spelbolagen.

Magkänslan säger att spanjoren kommer att göra det svårt för Elias Ymer, som i sin tur inte kommer att ge sig lätt. Därför borde en lång och spännande match kunna vänta. Minst ett set kommer troligen att bli långt och väldigt tight, den känslan har vi.

Därför spelar vi över 22,5 game till 1,97 gånger pengarna hos Unibet. Om det blir tre set sitter spelet utan problem, men det kan även sitta om det skulle bli minst ett långt set i en tvåsetare.

Missa inte tennisveckan i Båstad. Registrera dig hos ComeOn! Nu när ATP Båstad har dragit igång är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Över 22,5 game
Odds:  1,97 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 12:45, tisdag 12/7
TV:    tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:   tv4sport logo

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: