5 juni 2017 andy murray Karen Khachanov speltips Roland Garros

Speltips, Andy Murray – Kevin Anderson 19/8: En sliten Andy kan få problem

ATP Cincinnati går in i sin tredje omgång under kvällen och natten till fredag. Andy Murray står inför en tuff utmaning, när Kevin Anderson hoppas fortsätta sitt fina spel från tidigare i veckan.

Det har varit en minst sagt hektisk sommar för Andy Murray. Skotten har tagit ännu en titel i Wimbledon och därutöver alldeles nyligen säkrat sitt andra raka OS-guld efter en svettig final mot Juan Martin Del Potro. Det var för övrigt den kanske bästa tennismatchen jag har sett på flera år.

Det hektiska spelschemat och det intensiva tävlandet på den allra högsta nivån medför dock en del komplikationer, konstigt vore väl annars. Det är rimligt att anta att den gode Andy Murray känner sig aningen sliten nu, både fysiskt och mentalt. Det är inte sällan vi får se de stora spelarna skava lite i sitt spel efter en så pass intensiv period som han har haft.

Å andra sidan är det ATP Cincinnati som spelas nu, en turnering i 1000-klassen. Det vill säga en Masters. Det här är inte bara en tung turnering i sig själv, det är även en viktig uppladdning inför US Open, som närmar sig med stormsteg. Det viktigaste just nu för en spelare som Andy Murray är såklart att hålla sig fit fram till US Open, samt gå in med en så bra känsla som möjligt.

Kevin Anderson är aldrig rolig att möta

I den tredje omgången av ATP Cincinnati ställs Andy Murray mot sydafrikanen Kevin Anderson, en verkligt tung motståndare att ta sig an. Det är allmänt känt att Kevin Anderson inte är den roligaste att möta, mycket tack vare hans fantastiska servar. Det är helt enkelt jobbigt att möta den typen av spelare. Så sent som förra året slog sydafrikanen dessutom ut just Andy Murray ur US Open, som spelas på samma typ av snabba underlag som ATP Cincinnati. Det passar onekligen en hårt servande spelare med hardcourt.

Inte sällan när de här båda har möts – vilket varit en hel del de sista åren – har Andy Murray verkligen fått slita för att plocka hem vinsten. Oftast har han trots allt klarat sig, men minst ett set blir långt. Det är närmast standard.

Med tanke på Andy Murrays mentala och fysiska status just nu tror vi att Kevin Anderson har goda möjligheter att göra lite skada här. Skotten lär ta sig vidare, men det blir ingen dans på rosor. Sydafrikanen såg också ruggigt stark ut – inte minst i sitt servande – i de två inledande omgångarna mot tunga spelare som Richard Gasquet och Alexandr Dolgopolov.

Därför spelar vi Kevin Anderson +5 game (asian handicap) till 1,71 gånger pengarna hos Betway. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem game. Betway erbjuder – i samarbete med Spelbloggare.se – en unik bonus på 1 500 kronor för nya kunder. Registrera dig här för att ta del av den bonusen!

Speltips:

Speltips:  Kevin Anderson +5 (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 01:00, fredag 19/8
TV:    (TV-tablå)
Stream:   

 

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

Andy Murray: 88%
Kevin Anderson: 15%
Över 2,5 set: 27%
Under 2,5 set: 77%